BGF
2015. 05. 03. - Reka

XX. éve Mátyásföldi Kollégiumi Napok Yeah!

A kétségekkel teli áprilisban még kérdéses volt, hogy lesz-e sörsátor idén a koli parkolójában, és mi lesz velünk, ha nem?! Megtörténhet-e, hogy egy 19 éves hagyomány pont a 20. évfordulója alkalmával ne kerüljön megrendezésre? NA MÉG MIT NEM?! Eljöttek április utolsó napjai, és a MÁKONY-t is hozták magukkal, így nyugodt szívvel konstatálhattuk, hogy bizony ezen a 3 napon ismét lesznek ki-kimaradó előadások, gyakorlatok. Helyettük, előttük vagy utánuk pedig a sörsátorban a hideg Tuborg csillapítja majd a bűntudatunkat.

1.nap

A reggeli órákban, a stat zh-k alatt megkezdődtek az előkészületek, szépen lassan felépült a sátor, és 1 órakor megnyitotta kapuit a MÁKONY. A megnyitót követve fél négykor kezdetét vette a beerpong és a csocsóbajnokság.

A kreatívnál kreatívabb csapatnevek ismételten mosolyt csaltak az arcunkra beerpong-on, vele párhuzamosan a csocsóban is fitogtathatták erejüket játékosok. Meccs meccset követett, volt, aki magabiztosan haladt a csúcsra, volt, aki főnix módjára vesztettnek tűnő helyzetből hozta vissza magát, és minden bizonnyal akadtak olyanok is, akiknek nem ment olyan jól a szekér. Nekik a hűs sör nyújtott vigaszt és hátrányt a meccsek során. 5-6 óra tájt már csak azok maradtak versenyben, akik célzóvízzel kísérték le az ebédet, s végül a győztes párosok elnyerhették méltó jutalmukat és az életre szóló dicsőséget.

rescue-race-112-of-122

A későbbiek folyamán ki így, ki úgy készült az esti bulira, ahol Samce tette a láb alá való muzsikát. Sajnos idén nem kaptuk meg a tornatermet, hogy ott folytassuk az estét, így a 10 órás sátorzárás után megfogyva bár, de törve nem, egy kisebb afterre benéztünk Stefi nénihez is.

2. nap

A második nap kezdetén még a legtöbben az első nap és az este mágikus hatása alatt voltunk, így kissé megviselten ültünk be a délelőtti órákra. Megérte viszont kitartani, hiszen délután ismét kezdetét vette a mátyásföldi fesztiválhangulat, energiakészletünket újratöltve vágtunk neki a MÁKONY második napjának és a jobbnál jobb programoknak.

A nap fénypontjának a várva várt Ember a gáton verseny bizonyult. Ez a megpróbáltatásokkal teli feladat évről-évre több tucatnyi hallgatót mozgat meg. Nem volt ez másképp a XX. MÁKONYON sem, hatalmas versenyszellemmel vágtunk neki a különböző feladatoknak. A megmérettetés programja között szerepelt sörivó-, gyorsasági- és több ügyességi verseny is. A játékban öt vállalkozó csapat vett részt, akik közül az első három helyezett jutalomban részesült.

VéglegesIMG_0121

Ha az Ember a gáton nem csillapította volna szomjatokat, késő délután egy újabb kihíváson vehettetek részt, ugyanis megrendezésre került a Sörivó verseny, amely hatalmas népszerűségnek örvendett. A bátor jelentkezők minden tudásukat bevetve kortyolták a frissítő komlós nedűt, ami megadta a kezdőlöketet az este hangulatához.
Akik kicsit megfáradtak a játékok során, azoknak kiváló lehetőség volt a kikapcsolódásra a Filmnacht est az E. II. 10-ben, ahol Bully német nyelvű filmjei kerültek vetítésre. Sajnos nem került megrendezésre a népszerű A-túra, amelyen a résztvevő pároknak az eddigi évek során a kollégium falai között kellett megbirkózniuk a gyomrot nem kímélő feladatokkal. Reméljük, hogy jövőre ismét átélhetjük az A-túra érzést!

A három nap nem csak a féktelen sörivásról és a megmérettetésekről szólt, ugyanis ellátogatott iskolánk falai közé két előadó is, akik érdekes történeteikkel kötötték le a hallgatókat. Többek között Dobrovoczky István, az Alföldi Tej Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója tartott előadást az élelmiszermarketing kihívásairól, majd később DJ Dominique számolt be nekünk a zeneipar jelenlegi helyzetéről.

VéglegesIMG_7330

Az esti bulifergeteg pedig nem is érhetett volna másképp véget, mint DJ Dominique retro slágereivel, aki hatalmas házibulit rittyentett a sörsátorban.

3.nap

Lüktető fejfájással, kék-lila foltokkal, zavarba ejtő kinézettel vette kezdetét a házi fesztiválunk 3. napja.  Az utolsó napra még a külkeresek ereje is megfogyatkozott: reggel a kihalt folyosókon csupán pár kétségbeesett diák lézengett: elveszett holmikat, emlékeket és a legtöbben krediteket keresgélve. A sátor azonban újra megnyitotta kapuit, hideg sörrel és hangos zenével vághattunk neki április utolsó napjának.

Délutánra nagy nehezen mindenki bevánszorgott, a fáradtság kihatott a játékokra is: a Kolivilág kis létszámmal, de annál nagyobb lelkesedéssel vette kezdetét. A vicces játékok felébresztették a hallgatókat, így délutánra már mindenki újult erővel kezdett neki az uzsonnájának, egy újabb korsó sörnek.

VéglegesIMG_7434

Ahogy közeledett az este, egyre nagyobb volt az igazlom, hiszen megtudhattuk, hogy melyik csapatok kerültek ki győztesen a 3 napon át tartó megmérettetésekből. A bajnokok hatalmas ujjongással vették át a nyereményeiket, hiszen keményen megdolgoztak értük, ez után nem következhetett más, csak az ünneplés!

10 óráig a sörsátorban rophattuk, majd sátorzárás után elindult a külön nekünk rendelt, 45-ös számú partibusz a belváros felé. Május 1-je már a Limat bárban ért minket, ahol a MÁKONY-hoz illő bulival fejeztük be ezt az izgalmakkal – no meg némi alkohollal – teli hetet.

Köszönjük MÁKONY, hogy idén is jöttél, és nem hagytál cserben minket!
Jövőre ugyanitt találkozunk!

Még ezek után sem tértek vissza az emlékeid? Szeretnéd látni, milyen is volt a 20. MÁKONY hangulata?
Segítünk!

Képek: itt!

Video:

Írta: Balázs Norbi, Geda Andi, Bathó Réka

További cikkek
Top