BGE
2017. 04. 24. - Loretta Fehér

Újra itt a tavasz első fesztiválja! MÁKONYRA FEL!

Idén immáron 22. alkalommal kerül megrendezésre a híres és nevezetes MÁKONY, azaz a Mátyásföldi Kollégiumi Napok Yeah!  Minden évben, tűkön ülve várja minden egyetemista ezt a rendezvényt, hiszen ilyenkor rengeteg kihagyhatatlan program áll előttünk. A hátunk közepére se kívánt ZH-k és a vizsgaidőszak előtt, ezen a szép tavaszon alkalmunk van még egy kicsit lazítani, és remélhetőleg sokak engedhetik meg maguknak nyugodt szívvel azokat a bizonyos -ilyenkor szinte kötelező- órai hiányzásokat.

A Külkeres diákok életének egyik legjobban várt eseménye ez, na de miért is? Minden évben egy hatalmas sörsátor nyitja meg kapuit, sok szomjazó nebuló örömére, a kollégium mellett. Folyamatosan pörgő, rendkívül változatos játékok, ügyességi, és ivós feladatok, vagy netán a kettő ötvözete szórakoztatja a népet, amikre a vállalkozó kedvűek nevezhetnek is akár, ezen a linken. Na de nézzük is meg! Pontosan milyen programok hada fog lekötni minket ezeken a bizonyos felejthetetlen napokon?

Április 26. (Szerda)

Az első napon bőségesen kiélhetik magukat a sportolni vágyók, hiszen, mint minden évben a hivatalos megnyitó után/közben többé-kevésbé barátságos mérkőzések veszik majd kezdetét a tornateremben és a műfüves pályán. Elszánt focisták és röpisek ne habozzatok, mert a jelentkezés határideje április 25. 22:00 óra.  A kevésbé mozgalmas sportok szerelmeseinek sem kell búsulniuk, mivel 16:00-tól csocsó bajnokságra kerül a sor.

Gamerek figyelem! Gondolom mindenkinek ismerősen cseng, ha azt mondom Counter-Strike, a számos tradicionális játék mellett bizony újdonságokkal is előrukkolnak nekünk. Nevezz be csapatoddal, és alázz le minden földi halandót a játék keretein belül a sátorban 14:30-tól, de ha Te a FIFA után rajongsz, akkor a kollégium felé vedd az irányt, hiszen kedvedre rúghatod majd a bőrt, még ha nem is a szó szerinti értelemben.

Továbbá, az első napon három előadást is megtekinthettek a sátornál. Az első, a Vállalkoznál, de nincs miből? (közösségi finanszírozás és a startupok világa) c. előadás lesz a Szakkoli jóvoltából, ami szerintem sok-sok hallgató javára válhat, mindenképp érdemes meghallgatni. A következő program is sokak számára kihagyhatatlan lehet, hiszen a HF Racing Team versenyautó bemutatóját tekinthetitek meg. Meglepetés gyanánt egy versenyautó is érkezik először a kampusz területére, amin nyálcsorgatva merenghetünk majd, egy jó hideg sörrel a kezünkben.  A sátorzárás, és az after előtt még részünk lehet egy varázslattal és ámulattal teli előadásban, amit nem más, mint Csépányi Sándor fog elhozni nekünk. Gyere el, és engedd, hogy elkápráztasson a külker üdvöskéje nagyszerű bűvészmutatványaival.

Ha mindez még nem lenne elég, akkor kreálj magadnak egy verhetetlen csapatot, és jelentkezzetek a QuizNight nevű játékra, valamint ne hagyjátok ki az ingyen vodka lehetőségét sem, és mérd fel szerencséd az orosz rulettben is. Végül pedig a kampusz területén megrendezésre kerülő, utolsó program nem más, mint a már ilyenkor jól megszokott Beerpong bajnokság. Álljatok párba és tapasztaljátok meg, hogy pár pohár sör után már nem is olyan könnyű beletalálni abba a bizonyos “lyukba”.

Április 27. (Csütörtök)

Ha még lesz elég energiád az első nap után, ami persze még szép, hogy lesz, akkor irány a sörsátor, ami ismét 11:00-kor nyitja meg kapuit. Ismételten szuper előadásokat hallgathatsz meg. Az első előadó, aki ellátogat majd Mátyásföldre, Debre Zoltán, volt külkeres hallgató, aki a Budapest Calling nevű vállalkozás vezetője is egyben. Ha 14:30-kor a sátornál leszel, akkor garantáltan megtudhatsz sok szuper információt a partiszervezésről és a menedzsmenti kérdésekről is egyaránt. Őt fogja váltani 15:15-től nem más, mint a  sokszínű és tehetséges producer, iamyank, aki egykor az egyetlen Ableton program által hitelesített oktatóközpont, azaz az iamPro School hallgatója volt, mára pedig már az egyik vezetőoktatója. Meg fogja mutatni nekünk projektoron keresztül, hogy a helyszínen felvett természetes hangokból, hogyan lehet csupán fél óra alatt zenét készíteni, hát nem elképesztő?

Tudod mi az a Teqball? Nos, hála a MÁKONY-nak és a szervezőknek most megtudhatod, sőt ki is próbálhatod azt, hiszen lehetőséged adódik próbára tenni magad ezen az új futball-alapú sporteszközön is. Az udvaron 13:30-tól egészen 18:00 óráig élvezheted ki a Coca Cola TEQBALL bajnokságon. Nyerjen a jobb játékos!

Az első naphoz híven, ezen a napon is leülhettek a számítógép elé 16:30-kor, és nem másban, mint a sokak által szeretett, régi kedvencben, a Worms c. játékban mérettethetitek meg magatokat, kicsit másképp. Projektoron lesz követhető a játszma, amit sportkommentárok fognak színesíteni, a kieső felek pedig még büntetőfeladatokban is részesülnek majd.

Az udvaron és a sátornál is lesznek izgalmasabbnál izgalmasabb feladványok, 15:30-tól 18:30-ig. Kezdésképp az Ember a gáton c. klasszikus, amelyben csapatoddal ügyeskedvén bezsebelhettek jobbnál jobb nyereményeket, valamint a Man of the MÁKONY, ahol a férfiak küzdhetnek meg egymással. Vajon ki lesz az igazi férfi? Egy meglepetés játék is rákerült a palettára, amely nem más nevet visel, mint a Dilibolondság, ha érdekel, hogy mi is lehet ez valójában, akkor ott a helyed 15:15-kor a sátornál!

A versenyek zárásául  19:30-kor eredményhirdetés veszi majd kezdetét, ahol rengeteg nyeremény és ajándék fog gazdára találni és ez még nem minden! A hab a tortán a záróbuli lesz, amelyet a Tomorrowlandet is megjárt DJ fog felpörgetni. 20:30-tól érkezik a lemezjátszók mögé EDO DENOVA!

Gyertek el, és élvezzük ki együtt ezt a két, garantáltan eseménydús napot, és szakadjunk ki a szürke hétköznapokból!

MÁKONY 2017 – Mert ki mondta, hogy a nyár nem kezdődhet tavasszal?!

Te melyik programot várod a legjobban idén?

Az előadásokon 100%, hogy ott leszek
Ez kérdés? Még szép, hogy a Beerpong!
Hmm..alig várom már, hogy a gép elé üljek ..
Röpi, Foci, TEQBALL?! Jöhet bármi!
További cikkek
Top