Suli
2015. 10. 14. - H.Tina

Top 10 koleszos koszt

Nem csak az iskola, a kollégium is megtanít az élet fontos dolgaira. Például az alkalmazkodásra, az összetartásra, és persze arra is, hogy hogyan spórolj minél többet egy-egy fogáson abból a célból, hogy az esti összejövetelekre is maradjon egy kis apró. A következő összeállításban a külkeres kollégisták 10 kedvenc ételét vesszük górcső alá.

10. Főzelék

Igen, a listában nem véletlenül szerepel leghátul, hiszen valljuk be, nem csak kicsiként, de még felnőttként is csupán kevesek szívébe tudta belopni magát. Viszont laktató, olcsó és gyorsan elkészíthető. Így lesz a mumus borsófőzelékből koleszos menü.

9. Tojás mindenhogy

Ha már a spórolásnál tartunk, a tojásról sem szabad megfeledkeznünk, hiszen a pénztárcakímélő tulajdonsága mellett rengeteg felhasználási lehetősége is van. Többek között bundás kenyér, rántotta, lágytojás, tükörtojás, omlett, vagy – a bátrabbaknak – az egyszerűen csak felvert, majd “megmikrózott” változata. Ennyi variáció mellett talán kicsit később fogunk ráunni…

8. Virsli és párizsi – a koleszos szalámik

Ha hús, akkor ők a befutók! Szintén nem a magas minőségük, vagy az összetételük az, amiért megtalálhatóak minden kollégium hűtőjében, de legalább laktatóak és mellettük hetente egy húsimádó pizza is bűntudat nélkül megrendelhető.

7. Tejbegríz

Ne feledkezzünk meg az édességekről sem! Ugyan nem egy dobostorta, de ha gyors, és persze olcsó desszertre vágynánk, ez a kis finomság lehet a mi megmentőnk. Ráadásul pár perc főzőcskézés után már kanalazhatjuk is.

6. Rakottan

Rakott krumpli a sláger, de mellette szintén feltűnik a kollégisták tepsijében a rakott káposzta, a rakott tök, a rakott karfiol, de még a rakott kelbimbó is. Igen, a kényszer nagy úr.

5. Sült krumpli minden mennyiségben

Nem egy teljes ‘mekis’ menü, de egy kis ketchuppal megbolondítva tökéletes reggeli, ebéd, vagy akár vacsora avanzsálódhat belőle. A mikróban való elkészítését, csak haladó, igen korgó gyomrú diákoknak javasoljuk.

4. Sör

Közelítve a csúcshoz, az őszinteség sem árt. Nem a hetekig tartó koplalás után, de a szűkösebb időkben bizony le-lecsúszik a szomjas az éhező kollégista torkán egy kis folyékony kenyér is, étkezés gyanánt. A felháborodás előtt vegyük figyelembe, hogy a sör viszonylag olcsó, laktató és B-vitaminban gazdag. Na ugye, hogy nem is hangzik olyan rosszul?

3. A kihagyhatatlan zacskós leves

Nem is volt kétséges, hogy az instant csodának mindenképp dobogós helyezés jár. Töretlen népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ami egy kezdő, nem éppen luxus körülmények között magára főző nebulónál nagy előnynek számít. Nem utolsó sorban pedig a másnaposságra is gyógyír lehet!

2. Tészta, bármivel

Ezüstérmes helyezettünkhöz nem kell semmi más, csak egy zacskó tészta, víz, egy kis adag fantázia és innentől kezdve a lehetőségek tárháza végtelen. Persze az sem árt, ha a hűtőd nem kong az ürességtől, de akármit is találsz benne, már majdnem biztos, hogy hozzá is adhatod, legyen az sajt, felvágott, zöldség, paradicsompüré, vagy csak a polcról leemelt kakaó. A siker garantált.

1. Anyu főztje

Mindezek ellenére anyából és az otthoni kosztból is csak egy van, és nincs az az étel, ami a nyomába érhetne. Egyértelmű győztes!

Akár koleszos vagy, akár nem, reméljük segítettünk tippet adni a spóroláshoz. Jó étvágyat az ételekhez, a megmaradt pénzhez pedig jó szórakozást.

Főiskolás éveid alatt hol laksz?

Koliban
Családdal, otthon
Albérletben
"Én nem itt lakok, csak bejárok ide...!"

További cikkek
Top