Buliajánló
2018. 06. 24. - Boglárka Kiss

Tippek, ha a nyárra Budapesten ragadtál

Már javában beköszöntött a nyár, és ilyenkor egyetemistaként nem szégyen az, ha dolgozunk azért, hogy a nyári fesztiválokra legyen elegendő pénzünk. Azonban ezekre igencsak spórolni kell, hiszen nemcsak a belépő ára lehet borsos, hanem a több nap alatti fogyasztásra szánt összeg is. A munka mellett azonban sokan lemondanak arról, hogy eljussanak egy nagyobb fesztiválra, mivel vagy az idejük nem engedi, nincs annyi szabadságuk vagy az anyagiak rettentik el őket. Akik valamely ok miatt Budapesten ragadnak, ne csüggedjenek, hiszen cikkemben olyan programokat szedtem össze, amelyek jó alternatívát szolgálnak abban az esetben, ha szeretnének átélni egy kisebb fesztiválhangulatot, és emiatt nem kell sem elutazniuk a fővárosból, sem túl mélyen a pénztárcájukba nyúlniuk.

Cruisin

Egy igazi különlegességgel kezdem a sort, ami nem más, mint a Cruisin. Egy partisorozatról van szó, amely amiatt más, mint a többi, hogy egy mozgó hajón bulizhatnak az emberek. Azonban nem csak ebben merül ki, hiszen a Dunán hajózva olyan élményben lehet részünk, amit máshol nem kaphatunk meg, a folyóról láthatjuk a főváros jellegzetes épületeit, és a hidak alatt úszva élvezhetjük a különböző dj-k mixeit. Egy tipikus „jó idős” programsorozatról van szó, amely délután kezdődik, és egészen estig tart, azonban nem ér ennyivel véget. Ahogy kiköt a hajó, nem kell egyből hazamennünk, ha van kedvünk, a városban folytatódik az esemény egy afterpartival. Már egyes fesztiválokon láthattunk olyat, hogy bulihajót indítanak napközben, így idén a Szigeten sem maradhat el, sőt, nem kisebb nevek szolgáltatják a talpalávalót, mint Gorgon City vagy James Zabiela.

POOL&BEER

A strandra vágysz, de szeretnél jó zenét hallgatni közben? Vagy csak a medence partján táncolgatnál? Erre is van lehetőség! Itt nem arra gondolok, hogy a legközelebbi strandon a rádióból szóló dalok ritmusára lóbálod a lábad a medencébe, hanem egy igazi strandpartiról van szó, ahogy a POOL&BEER eseménysorozat nevéből is kiderül. A zenét szintén különböző dj-k szolgáltatják, viszont itt már délelőtt elkezdődik a program. Érdemes időben érkezni, hiszen ha szeretnétek kiélvezni a medence hűsét, a hideg italokat és a minőségi zenét, akkor minél hamarabb neki kell látni, ugyanis a hely csak 1000 embert képes befogadni. Ha egy lazulós, zenés, strandolós programra vágysz, akkor kapd elő a bikinit és ugorj egy fejest a Vituki-uszodában, majd lazulásképp egyetek egyet a haverokkal. Azonban a tökéletes strandidő miatt ne feledd, ne hagyd otthon a napszemcsit, a naptejet és a strandlabdát.

Budapest Park

Nagyszínpad? Zenekarok? Külföldi előadók? Természetesen ezeket is megtalálhatjuk, és nem kell érte elutazni. A Budapest Park plakátjaival is úton-útfélen találkozhatunk, így biztosan hallottunk már róla, sőt, inkább valószínű, hogy már voltunk is itt. Azonban sokan csak arra figyelnek fel, hogy koncertek vannak itt, de arra már nem, hogy milyen jellegűek. Minden stílusból jut egy kicsi ide, legyen szó rockról, vagy a mainstream vonalról. A Budapest Park egész nyáron kínál számunkra igazi fesztiválélményt, hiszen nem kisebb neveket vonultatnak fel, mint például a hazai vonalról a Punnany Massif, Halott Pénz vagy a Wellhello, de a külföldi Billy Idol mellett megfér Cascada vagy Basshunter is. Minden hétre jut esemény bőven, így a többezer embert befogadó bulikon tényleg úgy érezhetjük magunkat, mintha egy vidéki, nagyobb fesztiválra jutnánk el.

CityMatiné

A közösségi felületeken nagyon sokszor ütközünk a CityMatiné eseményeibe, ami nem is csoda, mivel már jó pár éve rendeznek szabadtéri bulikat. Lehet, hogy jártunk már egy-egy rendezvényen, azonban mindig valami újat találnak ki, akár a helyszínt tekintve, akár a témát, így mindig tudnak meglepetést okozni a közönség állandó tagjainak. Azonban egy dolog állandó maradt, az pedig a zene és a dj-k. A nyári Budapesten egy igazi kikapcsolódást nyújthat azok számára, akik szeretnének kizökkenni a teljesen átlagos hétköznapokból, mivel a programsorozat alatt garantált, hogy nem hétköznapi élményben lesz részünk. Egy igazi minifesztivált varázsolnak a különböző helyszínekre, ahol attól sem kell félnünk, hogy éhesek maradunk, így barátainkkal együtt élvezhetjük a zenét, a jó időt, és a csodás főváros által nyújtotta helyeket.

Napozó

Egy kissé kilóg a sorból, hiszen a CityMatinéval egybeforrt a neve. Azonban azon kívül, hogy a medence partján szürcsöljük a sörünket, egy igazán különleges helyszínen, konkrétan a város felett strandolhatunk, távol a zajtól, a dugótól és a rohanó tömegektől. Egy igazi kis sziget ez a városban, amit a csillebérci úttörőtáborban alakítottak ki. Az időjárás függvényében nyitnak ki, így érdemes figyelni a Napozó oldalát, ahol tájékoztatást kaphatunk arról, hogy mikor van nyitva, vagy éppen a hirtelen időjárásváltozás miatt zárva. Mindenesetre egy zenés strandról van szó, ahol dj-k szolgáltatják a zenét, így a medencéből élvezhetjük a nyári meleget és a napsütést. Azonban ez attól más, hogy minden korosztályt várnak, lehet szó akár családosokról, valamint a pörgős buli mellett egy kis nyugit is találhatunk, ha épp arra van szükségünk.

További cikkek
Top