BGE
2019. 08. 05. - Hegyi Péter

Tippek állásinterjúra

 

Egyre elterjedtebb a fiatalok, egyetemisták körében, hogy tanulmányaik mellett részidős munkát vállalnak, gyakran már az egyetem első szemeszterétől kezdve. Bár az első egy évben jellemzően nem a tanulmányaikhoz szorosan kapcsolódó állásokat töltenek be, akár már másodéves hallgatóként találhatnak olyan pozíciókat, melyek nemcsak pénzkereseti lehetőséget nyújtanak, de szakmai gyakorlatot, tapasztalatszerzést is biztosítanak a diákok számára. A jó szakmai gyakorlat ma már az egyik legfontosabb dolog egy friss diplomás számára, a legjobb állások megszerzéséhez pedig gyakran többfordulós interjúkon át vezet az út. Mai cikkünkben néhány olyan tippel látunk el Titeket, melyek segítenek az ilyen pozíciók elérésében.

Előkészületek, megjelenés

A sikeres állásinterjú alapja, hogy alaposan felkészülünk rá. Tisztázzuk magunkban, hogy mit várunk el a munkától, milyen igényeink vannak és mi mit tudunk nyújtani a cég számára. Érdemes tanulmányozni az adott cég honlapját, megismerni pontosan mivel foglalkozik, milyen termékeket forgalmaz. Készüljünk fel rá, hogy sok kérdést fognak feltenni, melyekre nem elég néhány szavas választ adni. Fontos a megjelenés, hiszen az első benyomást öltözékünk, testbeszédünk kelti az interjúztatóban. Öltözetünk legyen elegáns, de ne túl hivalkodó, legyünk ápoltak, magabiztosak és nagyon fontos, hogy pontosan érkezzünk a megbeszélt időpontra.

Képtalálat a következőre: „job interview”

Az interjú menete, gyakori kérdések

Az állásinterjú elején bevezetnek minket egy helyiségbe, ahol találkozunk az interjúztató személlyel, bemutatkozunk, majd elkezdődik a beszélgetés. Gyakran megkérnek, hogy mutassuk be magunkat, ezért érdemes előre eltervezni, hogy az önéletrajzunk melyik részeit emeljük ki, miről beszélünk részletesebben. Ezután további kérdéseket tesznek fel rólunk készségeinkről és céljainkról, emellett bemutatják az adott munkakört. Fontos, hogy ne görcsöljünk rá a válaszokra, maradjunk nyugodtak és magabiztosak, ha valami nem tiszta számunkra, kérdezzünk mi is. Ne legyünk kishitűek, ne rendeljük magunkat a másik fél alá. Az interjú legyen egy beszélgetés két egyenrangú fél között. Nemcsak Neked van szükséged a munkára, a cégnek is szüksége van Rád. Ennek tudatában folytassuk le az interjút, ne csak magunkról beszéljünk, érdeklődjünk a vállalatról is. Jó benyomást kelt, ha a beszélgetés végén kérdéseket teszünk fel a cégről, mert megmutatja, hogy készültünk az interjúra és hogy komolyan érdekel minket az adott cég. Fontos, hogy a fizetési igény csak a bértárgyaláson merülhet fel. A reális bért a cég, a konkrét pozíció és a piac befolyásolja. Tisztában kell lennünk a hasonló beosztásban dolgozók átlagos bérével az adott régióban, illetve érdemes a vállalat alkalmazottainak bérezéséről is tájékozódnunk. Célszerű lehet meghatározni magunknak egy alsó határt, ami alatt nem fogadjuk el az ajánlatot, illetve egy olyan összeget, amely környékén azonnal vállaljuk a munkát.

Képtalálat a következőre: „job interview”

Bemutatkozás után gyakran kérdeznek minket arról, hogy miért pályáztuk meg az állást. Ilyenkor kerüljük az olyan válaszokat melyek azt közvetítik, hogy csak a pénzszükséglet miatt választottuk az adott hirdetést. Érdemes motivációként említeni a fejlődni akarást, és hogy ezt egy olyan stabil munkahelyen szeretnéd elérni, ami korábbi munkád esetében nem volt adott.

Bevett szokás továbbá a jelentkező erősségeit és gyengeségeit felmérni. Ha ezzel kapcsolatos kérdést kapunk, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy mások (korábbi feletteseink, egyetemi oktatóink) véleményét osztjuk meg a kérdezővel. Mikor gyengeségeinket említjük, próbáljunk olyan dolgokról beszélni, melyek akár pozitívumként is felfoghatók (pl. hajlamos vagyok túlterhelni magam).

Ha a középhosszú távú (3-5 év) terveinkről kérdeznek, próbáljunk meg ambiciózus választ adni, hangsúlyozzuk a szakmai fejlődést, ha van előrelépési lehetőség említhetünk magasabb pozíciókat, de olyan cégeknél, ahol viszonylag kevés a vezetői pozíció, nem érdemes ilyen választ adni.

Képtalálat a következőre: „job interview”

Az interjú vége

Az állásinterjúk végén általában megkérdeznek minket, van-e kérdésünk. Ha a beszélgetés során nem tettünk fel egyetlen kérdést sem és ezen a ponton sem kérdezünk, az rossz benyomást kelthet. Érdemes a pozíció részleteiről kérdezni, a közvetlen munkatársakról, a kihívásokról és hogy hogyan is fest egy átlagos nap a munkahelyen. Érdeklődjünk a cég céljairól, jövőbeli terveiről és arról, hogyan tudunk ezek elérésében segíteni, mit várnak el tőlünk ehhez.

Ha az interjúztatónak sincs több kérdése és mi is úgy érezzük, mindenre választ kaptunk, akkor lezárhatjuk a beszélgetést. Egyezzünk meg az interjút követő kommunikációról, kérdezzük meg, mikorra és kitől várhatunk visszajelzést, állapodjunk meg egy határidőben.

Ne feledjétek, a legfontosabb a magabiztosság, a jó felkészültség és a nyitottság. Jó kommunikációval akár nálunk képzettebb jelöltek elé is odaérhetünk.

Sok sikert és jó munkát kíván a Külker Online!

 

További cikkek
Top