Szubjektív
2018. 05. 20. - Fruzsina Gonda

The Royal Wedding – Összefoglaló Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről

Két éve ismerkedtek meg egy vakrandin, de 2018. május 19-én eljött a várva várt nap, Harry herceg és Meghan Markle esküvője Windsorban. Az eseményt számos magyar TV csatorna, és a Royal Family Facebook és YouTube csatornáin is élőben közvetítették, hogy egyetlen percről se maradjunk le. Mégis mit illik tudni a nagy napról és a pár megismerkedéséről? Milyen esküvő lehet az, aminek csak az esküvői meghívói kerültek átszámítva 72 millió forintba?

2016-ban a párt barátaik egy vakrandi keretein belül ismerkedtették meg egymással, és annak köszönhetően, hogy Meghan nem volt túl naprakész a királyi családdal kapcsolatban, illetve Harry nem ismerte a Brilliáns Elmék című sorozatot, szinte teljesen az alapoktól kezdték ismerkedésüket. Legfőbb közös témájuk, amivel egymásra találtak az Afrika volt, amit mind a ketten szenvedélyesen szeretnek.

Már az esküvőt megelőző napokban hatalmas tömeg gyűlt a Windsori kastély köré, hogy láthassák az újdonsült házaspárt testközelből. Utolsóként érkezett meg a menyasszony kocsija a ceremóniára, ami egy órakor vette kezdetét. Az oltárnál Harry herceg bátyjával, Vilmossal várt rá, ahova Meghan a királyi család szokásaival ellentétben nem az édesapjával, hanem Károly herceggel vonult. Az egy órás ceremónia után a kocsisor egy tiszteletkört tett a kastély körül, amelyet a pár lovashintóval és fehér lovakkal az élen vezetett.

A szertartásra számos hírességet hívtak meg, de ügyeltek arra, hogy az politikusmentes legyen. Az ottlévők között szerepelt Oprah, George és Amal Clooney, James Blunt, Victoria és David Beckham, James Corden, Elton John, Serena Williams és Meghan Markle kollégája Patrick J. Adams, a Brilliás Elmék sztárja feleségével Troian Bellisiario-val. Harry herceg katonai egyenruhában, menyasszonya pedig gyönyörű, fehér, letisztult ruhájában és óriási fátylával vonult végig a Szent György-kápolnán. Meghan gyermekkora óta hősiesen harcol a nők jogaiért, és amerikai származása miatt számos változás történt a ceremónia alatt, például beszédet mondott egy amerikai püspök, aki többször is Martin Luther King-től idézett. Egy gospel zenekar előadta a ’Stand by me’ című dalt is az egy órás ceremónia alatt.

Az esküvő több hírportál szerint körülbelül 30 milliárd fontba kerülhetett, ebből csak a pezsgő kerül átszámítva 11 milliárd forintba. Az esküvői ruhát viszont az arának, illetve annak családjának, kellett megvásárolnia. A ruhát Clare Waight Keller brit tervező álmodta meg, a fejdíszt hozzá pedig II. Erzsébet királyné adta kölcsön. A tiara eredetileg 1932-ben készült Mária királyné számára. Az ünnepi menüt Meghan és Harry kedvenc gyermekkori ételei ihlették meg az egyik séf elmondása szerint. A torta a megszokásoktól eltérően nem aszalt gyümölcsös, amit a tartóssága miatt kedveltek, hanem citromos bodzás, mindezek mellett egy helyi bio cukrászműhely készítette. Ami a díszítését illeti, a kastély kertjében található bodzafák virágait tették rá. Ezek után, ami mindenkit érdekelt, hogy milyen színű kalapban érkezett a királynő: zöld. Bár a szertartásra körülbelül 200, a lagzira több mint 2000 vendéget hívott meg a pár.

Az esküvő napjától hivatalosan is Harry Sussex hercege, felesége pedig Sussex hercegnője. Gratulálunk nekik, házasságukhoz pedig sok boldogságot kíván a Külker Online csapata!

 

További cikkek
Top