Kultúra
2017. 03. 05. - Loretta Fehér

Tedd próbára a benned rejlő bajnokot! – The Champion kiállítás

 

A napokban ellátogattunk a The Champion elnevezésű interaktív élményparkba. Bevallom, kicsit tartottam tőle, de visszagondolván egy rendkívül maradandó élménnyel gazdagodtam. Ez a kiállítás mondhatni egy hazai projekt, aminek koncepciója mostanra teljesen összeállt, és te is meglátogathatod a Millenáris D csarnokában, mindennap 10:00-20:00-ig, sajnos csak április 7-éig, hiszen utána világkörüli útra indítják. Reményeink szerint több ország nagyvárosaiban is megfordul majd, ami büszkeséggel töltheti el a magyar szíveket.

Először is, kis kalandunk azzal indult, hogy megkaptuk saját NFC karkötőnket, amelynek segítségével a túra során megtudhattuk eredményeinket, és beszállhattunk a játszmába. Pontosan 9 állomáson, azaz 9 saját fejlesztésű „ChampLAB”-en kellett végigmennünk. A ChampLAB állomásokon egy táblagép ismertette a játékokat és abban segített, hogy végre tudjuk majd hajtani a különböző feladatokat. Egyes megállókhoz minimális fizikai megterhelés társult, hiszen volt, hogy a futást, magasugrást, evezést vizsgálták, más ChampLAB-nél pedig a reakcióidőt, szellemi és logikai képességeinket tették próbára, vagy különböző LED fények után kellett kapkodnunk, vagy épp a kognitív tudásunkról kaptunk visszajelzést. Minden állomás előtt el lehet olvasni egy úgynevezett ismertetőt, valamint, hogy melyik sportágban hasznos az adott 30 mp-es kihívás által mért készség. A játékok során akár 10+ sportággal tudsz megismerkedni egyszerre. Elrontani nem igazán tudod, mert konkrétan korlátlan próbálkozási lehetőséget kapsz, és a végén a legjobb eredményed veszi figyelembe a gépezet, azaz az „edző”.

Személy szerint, ami nekem nagyon tetszett, hogy egyes állomások között brutálisan nagy látvány fogad, ami képes beszippantani. Ezért a vizuális élményért felel a bődületesen nagy, 3 dimenziós real-time projektor, aminek mérete megegyezik több, mint 2 teniszpálya nagyságával, valamint a hologramok és a szuperlassított felvételek is, amelyek elkápráztatják a látogatókat. Számomra a legvarázslatosabb látvány a „száraz medence” volt, tehát egy medencét szimuláló szoba, amelynek alján sétálva élheted át a feletted játszó válogatott vízilabdás csapatok küzdelmét. Mindezek mellett sok kulisszatitkot tudhatsz meg az emberi testről, játszva kapsz betekintést az egészséges táplálkozásba, valamint olimpikonokról, sportolókról tudhatsz meg ezer +1 érdekességet. Természetesen, ha C. Ronaldoval szeretnél egy közös selfiet, az sem megoldhatatlan, hiszen embernagyságú mása tekint vissza rád egy-egy ChampLAB között.

Amit én a beléptető kapuk átlépése előtt nem tudtam, az az, hogy két olyan extrát is kaphatsz és kipróbálhatsz, ami a belépő árán felül 1200 Ft-ba kerül. Ez kicsit meglepett, hiszen maga ez az egész sem egy olcsó mulatság. Mondhatjuk, aránylag borsos összegért látogathatod a kiállítást, igaz cserébe egy nem mindennapi élményben lesz részed. Természetesen vannak csoportos, családi kedvezmények is, amivel lehet faragni ezekből az összegekből egy keveset.

Visszatérve az extrákra, az első ilyen, nem más, mint a Delusion Park, ahol egy új technológiát próbálhatsz ki. VR szemüveg segítségével csöppenhetsz bele egy virtuális valóságba, ahol 3 téma közül tudsz választani, lehetsz zombi gyilkos, a vadnyugat hőse, vagy akár egy víz alatti világ ura is személyesen. A másik 1200 Ft-ba kerülő móka pedig magába foglalja, hogy te légy a magyar labdarúgó válogatott 12. tagja, egy VR headsetet felvéve mindez meg is valósul ezen az állomáson. Ami nekem még kifejezetten elnyerte a szimpátiám, csak sajnos nem volt időnk megnézni, az az Olimpikonok- Színháza, amelynek élő produkcióját mindennap 14:00, 16:00 és 18:00 órától tudod megtekinteni, ezt tartalmazza a belépőd.

Végezetül, amikor már mindenen végigtörtetve, a legjobb tudásod kihasználván befejezted a feladatok megoldását, kérnek egy e-mail címet, ahová elküldik a megszerzett okleveled, amelyben megtudhatod hány pontot szereztél, és azt is, hogy melyik sportág illik hozzád a legjobban. Lehetőséged van kinyomtatni a helyszínen, persze fizetség ellenében, és pózolhatsz a dobogó legfelső fokán is, a kupával a kezedben.

Ha téged is érdekelnek rejtett képességeid, és kipróbálnál 9 mókás tesztet, akkor mindenképp látogass el ide, amíg nem késő, hiszen ez egy rendkívül tartalmas és szórakoztató kikapcsolódás lehet számodra. Útnak indulhatsz akár a családoddal, akár barátaiddal is, és összemérhetitek tudásotokat!

További részletek és jegyvásárlás itt!

További cikkek
Top