Buliajánló
2018. 03. 18. - Zircher Ági

Te melyik fesztivált választod idén? – Mutatjuk a felhozatalt!

 

Nemsokára beköszönt a nyár, így kicsit több szabadidőnk marad, amit magunkra,  pihenésre és természetesen szórakozásra fordíthatunk. Nyaranta rengeteg programlehetőség van szerte az országban, mindenki ízlésének megfelelően megtalálhatja a számára tökéletes kikapcsolódást. A fesztiválok nem maradhatnak el idén sem. Magyarországon pedig számos fesztivál van amit szívesen látogatunk, legyen szó egy nagyobb kaliberű vagy akár egy családiasabb légkörű rendezvényről. Cikkeinket visszakeresve olvasgathatsz még részletesebben néhány fesztiválról, melyekről kiemelten már volt szó, most azonban csak az idei aktualitásokat vettük figyelembe.

Sziget Fesztivál

Magyarország legnagyobb fesztiválja kétségtelenül a szabadság szigete, hiszen más-más országokból is évről évre egyre többen járnak ide a szórakozni vágyók. Magas a színvonal, mindig páratlan élménnyel tud szolgálni, és nagy hírességek fellépését láthattuk már itt az elmúlt években. Az idei felhozatal már most sem kispályás, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy elnyerte a European Festival Awards Line-up Of The Year díjat. Fellépői között láthatjuk például az Arctic Monkeys-t, Dua Lipát, a Gorillazt és Lana Del Ray-t, de rajtuk kívül még akadnak nagy nevek bőven a listán. Az egyhetes fesztiválra többféle jegyvásárlási lehetőségünk van. Aki bírja szusszal, az egy héten keresztül tombolhat a 7 napos bérletével, ami jelenleg 89 900 Ft, de a MEEX jóvoltából idén is lehet kedvezményes diákjegyeket venni, így mi 49 500 Ft-ért is hozzájuthatunk. A teljes fesztiválra feljogosító belépőn kívül szerezhetünk még 5 napos bérletet, melynek ára 82 500 Ft, 3 napos jegyet, ami 56 900 Ft-ba kerül és természetesen napijegyeket 20 900 Ft-ért. Ezek az árak még emelkedni fognak, így jobban teszed, ha minél előbb lecsapsz rájuk. A Sziget a koncerteken kívül még rengeteg más programjával színesíti a programját. Két koncert között például ott a Cirque du Sziget, vagy a Luminárium, ahol elüthetjük az időt.

Balaton Sound

Ha már a legnagyobbal kezdtük, folytassuk talán a testvérével, ami évről-évre egyre nagyobb és nagyobb, és hihetetlen népszerűségnek örvend. A Zamárdiban megrendezett fesztivál 2007 óta minden évben várja a szórakozni vágyókat, szintén sokszínű fellépőgárdával. Visszatérő előadó David Guetta, aki idén is feltűnik a nevek között, de rajta kívül idén számos kedvencet láthatunk még, például a The Chainsmokers, Dimitri Vegas és Like Mike, Martin Garrix és Axvell Λ Ingrosso személyében. Itt is több lehetőségünk adódik, hogyha jegyvásárlásra szánjuk magunkat: választhatunk 5 napos, 4 napos, 3 napos bérletek közül, valamint vásárolhatunk napijegyeket is. Ezek ára jelenleg 62 900 Ft, 55 900 Ft, 49 900 Ft és 19 000 Ft. Az árváltozás itt is várható még a jövőben. Diákkedvezménnyel 59 400 Ft-ért vehetjük meg az 5 napos bérletet.

Volt Fesztivál

Az 1993 óta minden évben megrendezésre kerülő soproni rendezvény egy könnyűzenei fesztivál, melyre jellemző a hazai fellépők sokasága, de mellette minden évben újabb külföldi nevekkel bővül a paletta. A fesztivál kicsit nagyobb pénztárcabarát, mint előző két társa, azonban hasonlóan nagy élményekkel tud szolgálni. Az idei külföldi fellépők között szerepel például a Depeche Mode, az Iron Maiden, Steve Aoki és a Hollywood Undead, és ők csak egyikei a sok névnek, de mellettük még 125 magyar előadót is bejelentett a fesztivál. A sokszínű eseményre lehet vásárolni 5 napos bérletet 51 990 Ft-ért, 4 napos bérletet 33 990 Ft-ért, 3 napos bérletet 29 990 Ft-ért és napijegyet 12 990 Ft-ért, kivéve a keddi napijegyet, ami 22 990 Ft-ba kerül jelenleg. Diákkedvezménnyel az 5 illetve 4 napos bérleteket kedvezményes áron meg tudjuk venni egy ajándék pólóval együtt 48 490 Ft illetve 30 490 Ft-ért.

Strand Fesztivál és B.my.Lake

Egyre csökkennek az árak, ahogy haladunk a sorban, ugyanis a Zamárdiban megrendezendő Strand Fesztivál olcsóbb fenti társainál. Természetesen kisebb is, azonban évről-évre egyre csak fejlődik. A 4 napos esemény 24 990 Ft-ba kerül, napijegyei 8 990 Ft-ba, azonban fellépőkből itt sincs hiány, ugyanis a családias légkörű eseményen a magyar előadókon kívül nem kisebb külföldi vendégek teszik tiszteletüket, mint a Thirty Seconds to Mars és Robin Schultz. A Stranddal egy időben a B.my.Lake is megrendezésre kerül, ahol főként az elektronikus zene kedvelői érezhetik otthon magukat, idén azonban ez az esemény Keszthelyre költözik. A fellépők között tudhatjuk Richie Hawtin-t, Marco Carolat és Maceo Plex-et, de természetesen nem csak rájuk lehet számítani. A 4 napos bérletet most 24 990 Ft-ért tudjuk megvenni, a napijegyek pedig 11 990 Ft-ért kaphatók.

EFOTT

A magyar egyetemistáknak létrehozott rendezvény főként hazai fellépőkkel jelentkezik, de azokkal széles körben, ugyanis itt a rock, a pop, az elektronikus zene és a hiphop is mind-mind megtalálható, de a 6 napra bővített fesztivál egy-két külföldi névvel is büszkélkedhet, ugyanis idén a Velencei-tó partján fellép majd John Newman, valamint Jessie J és Volbeat is. Az EFOTT-ra promóterektől, vagy a Dorko és Playersroom üzletekben tudsz jegyet vásárolni, diákkedvezménnyel 20 000 Ft-os áron (korlátozott számban), teljes áron pedig 24 990 Ft-ért.

Maxold ki a nyarad, bőven akad lehetőség rá! Ha sok pénzt szánsz ezen a nyáron a szórakozásra, kétségtelen, hogy a legszuperebb lehetőségek állnak előtted, de természetesen, ha idén inkább spórolnál egy kicsit, akkor is megengedhetsz magadnak egy jó hangulatú bulit. Az itt felsorolt fesztiválok ugyanis mind nagyszerű élményt nyújtanak és segítenek egy kicsit a hétköznapi problémákat félresöpörni legalább egy este erejéig. Már tudod, hogy idén melyiket választod?

További cikkek
Top