Buliajánló
2014. 07. 05. - Scheier

Sziget 2014 – Okok, amik miatt Neked is ott kell lenned!

 

Idén már 22. alkalommal kerül megrendezésre a Sziget Fesztivál (vagy röviden Sziget), Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye, melyet minden év augusztusában rendeznek meg Budapesten. Ebben a kis szösszenetben fogom Nektek –akik már megvették a hetijegyet, és akik még nem- összefoglalni, hogy MIÉRT FOGTOK TI IS MIND OTT CSÁPOLNI augusztus 11-18-ig az Óbudai-szigeten.


Mert még mindig ez a legnagyobb hazai fesztivál

Bár a Volt nagyon szépen tör előre, de Sopron sose lesz Budapest –mármint a megközelítést tekintve-, a Sound pedig csak egy zenei stílus kedvelőit szolgálja ki (bár teszem hozzá, hogy azt hibátlanul). Ezzel szemben a Sziget Fesztivál jó helyen is van, komolynak mondható hagyományokra tekint már vissza és mindenféle zenét is kínálnak a hallgatóságnak az itt felállított 14 színpadon, tehát joggal a legnépszerűbb a mai napig.

sziget fellépők

És mert a fellépőket holnapig sorolhatnám

Calvin Harris, Skrillex, Bastille, The Prodigy, Macklemore, Borgore, Blink 182, A Day To Remember, Laidback Luke, Axwell, stb, stb…. És akkor ezek csak a legnagyobb nevek voltak! A Sziget Fesztiválköztársaság a világ talán legsokszínűbb „országa”, ahol egy hét alatt több mint 60 nemzet előadói fordulnak meg. A legnagyobb számban – több mint kétszázan –  természetesen magyar fellépők képviseltetik magukat, egyrészt egy nekik dedikált és újra szabadtéri színpadon, de több más, műfaji helyszínen is, sőt, idén újra lesznek magyar bandák a Nagyszínpadon is. Lesz itt a világzenétől kezdve a reggaen és punkon át a mainstream elektronikus zenéig minden mi szem száj ingere, tehát senki nem fog unatkozni!

sziget színpad

Ja és mert nem csak a zenéért érdemes kimenni

Külön érdeme a szervezőknek, hogy az igen tisztes színpad (és fellépő) mennyiség mellett a fesztiválozókat csak fele részben hajtják a koncertek. Sokan azért az egyedi hangulatért és maratoni bulizásért, mások a túlzás nélkül brutális sokszínűségért zakatolnak, repülnek, autóznak akár több ezer kilométert. Beach, művészkedés, extrém sportok, stb. Apró túlzással kimondhatjuk, hogy nekünk van saját Tomorrowlandünk Duna-parttal kombinálva, és ez nem hangzik túl rosszul!

Sziget beach

Meg a sok hasznos, fesztiválozóknak kitalált szolgáltatás miatt

A Sziget-Budapest Citypass leginkább a külföldi közönségnek lehet csábító, de akár egy vidékről érkező fesztiválozó is sok hasznát veheti. Ingyen utazol vele minden tömegközlekedési eszközön, ingyen használhatsz egyszer egy általad választott fürdőt/strandot és nagyon sok további helyre kaphatsz vele kedvezményes belépőjegyet (múzeumokba, az állatkertbe, a Sziget különbuszokra és hajókra, vagy akár a Deák téri óriáskerékre is). A másik zseniális szolgáltatás a Festfone, amely fesztiválokra optimalizált telefonos díjcsomagokat kínál jó áron. 4000 Ft-ért ingyen hívhatunk minden Festfone-ost, ezen felül van 100 percünk/smsünk belföldi hálózatba és 1Gb adatforgalmunk is. A másik hasznos innováció pedig az, hogy ócska telefonokat vehetünk tőlük, amelyeknek nem árt meg a fesztivál (nem úgy, mint a mostani okostelefonoknak egy-egy koncert, vagy buli), így nem fog baja esni a hőn szeretett ájfonoknak/samsungoknak/nokiáknak.

 sziget diák

És mert kijuthatsz elég olcsón, vagy akár ingyen is

A MEEX-Sziget Diákjegy Program jóvoltából csapatokba szerveződve komoly kedvezményekkel lehet bérletekhez jutni, tehát aki eddig hezitált a „túl drága” indok miatt, az gyorsan csatlakozzon még valamelyik csoporthoz, és csapjon le a bérletére, mielőtt elfogyna! Ha valaki még féláron se engedheti meg magának a szigetezést, de feltétlenül ott akar lenni, vagy csak szimplán szereti keverni a kellemest a hasznossal, annak találták ki a Szigeten való önkéntesség lehetőségét. A jelentkezők egy kérdőív és egy személyes interjú után sokféle lehetőségből választhatnak, s így egy kis munkáért cserébe ott bulizhatnak a többiekkel. Megéri? Szerintem Igen!

 

További cikkek
Top