Szubjektív
2013. 10. 06. - Fanni

Szerelem első kattintásra

Rohan a világ, mi pedig tartjuk a tempót vele egy helyre, ahol az ismerkedés egy jelöléssel kezdődik. Ahol a személyes kontaktus helyett, egy előnyös profil mögül írjuk meg a frankót, és ahol a „lájkok”, képek és hozzászólások kereszttüzében alkotunk egy képet  egy adott személyről. Mondván az idő kevés, a választék csekély, az elvárás nagy és mindennek tetejére, kényelem mindenek felett.


Nincs ez máshogy a társkeresés esetében sem, ahol manapság akárcsak a színskála megannyi társkereső oldal és lehetőség pompázik, hogy a Magyarországon élő budapestnyi szingli, párra leljen.

Már szinte minden korosztálynak és minden érdeklődésű rétegnek külön oldala van, ahol újra felépítheti virtuális önmagát, várva a nagy Ő-re. Vannak ingyenes és egészen általános, átlagos oldalak, amelyek gyűjtőhelyként üzemelve tömörítik egy ismerkedési térbe az egyéneket. Legyen az három diplomás törtető vagy a szomszéd gazda leánya, hiszen a szerelem nem ismer határokat. Azonban vannak olyan oldalak is, ahol paraméterek tömkelege és érdeklődési körök szerint bontják a tagokat a siker érdekében. Legyen ez magasság vagy testsúly, esetleg végzettség, de az sem meglepő, ha az illető arról informál, hogy milyen kapcsolatra vágyik, házasságra avagy csak egy alkalmi partnerre, illetve hogy hány gyermek van neki tervbe véve a jövőre nézve.

Na de mi van azokkal, akiknek még ez sem elégíti ki az ismerkedési szükségleteit? Nos, nem hazudtolta meg magát a világ. Furcsábbnál furcsább, érdekes és egyben bizarr oldalak vannak segítségére azoknak, akiknek még ennél is ˝kifinomultabb˝ ízlésük van.

Nézzünk hát párat!

Elsőként kezdeném a közkedvelt közösségi hálón megjelent, Bang with friends névre hallgató alkalmazással. A program állítólag anonim, lebukásmentes használatot biztosít annak, aki alkalmi hálótársra vágyik. Az apró betűs szöveg pedig, hogy mindez az anonimitás a megfelelő beállítások ellenében alkalmazható. Használata igen egyszerű, hiszen regisztráció nélkül csupán egy Facebook bejelentkezéssel máris elérhető a program. Ezután miniatűr képként megjelennek ismerőseid fényképei, melyek alatt sürgetően piroslik a „ Down to Bang” felirat. Lényege, hogy a felhívást a másik fél csak akkor kapja meg, ha a programot ő is használja, illetve igényt tart rád, így elkerülve a kellemetlenséget.

bang-with-friends-facebook-app

Később, ennek a mintájára megszületett az úgynevezett Sexdln, amely már ismerősök helyett, szakmai és üzleti partnerekre szűkíti a kört.

A következő nyertes a  The Ugly Bug Ball . Egy oldal, amely az esztétikai kihívásokkal küzdő egyéneknek csillogtatja meg a reményt. Más szóval egy társkereső oldal a csúnyácskább egyedeknek, amely lehetőséget nyújt, hogy regisztrált tagjai megtalálják boldogságukat egy magáról hasonló véleménnyel rendelkező illetővel.

the-ugly-bug-ball

Említhetjük a FarmersOnly társkeresőt is amely, ahogy a nevében is benne van, csak farmereknek, gazdálkodóknak nyúlt lehetőséget a regisztrációra. Ezek után már az sem lenne meglepő, ha az ismerkedés fül mellett egy „hízó eladó” fizetett hirdetés is szerepelne. Kellemeset a hasznossal!

MjAxMy1jMGQ0OGE1ZmFiOTFlOTIy

Ide sorolhatjuk a  Meet An Inmate, ugyancsak bizarr alkalmazást, amely az épp börtönbüntetését töltő raboknak és a fogdán kívül élőknek kínál  ismerkedési lehetőséget. Azonban a regisztráció utáni találkozásnál felelősséget nem vállal.

inmate

A következő gyöngyszem a Pounced néven elhíresült program, amely az eddigi oldalakat felülmúlva azoknak kedvez, akik ellenállhatatlan vágyat éreznek, hogy bundás állatok jelmezében mászkáljanak.
Ezek után lehet fantáziálni az első randevúról.

animal

Majd végül, de semmiképp sem utolsó sorban. Ha mindez eddig nem volt elég, most megismerkedhetsz a ZombieHarmony-val. Egy társkeresővel, amely a zombik iránt rajongóknak hozzák el a boldogságot. Itt a felhasználók ˝frissen elhantolt, kissé rohadt, nagyon rohadt˝ besorolást kapnak párkapcsolati helyzetüket illetően, majd kezdik az ismerkedést abban a reményben, hogy jó állapotban lévő párra lelnek.

100526zombie_testimonial

Lételemünk, hogy boldogok legyünk és ahány ember van, annyiféle elképzelés született már a boldogsághoz vezető útról. Valamilyen szinten mindenki vágyik a szerelemre a megfelelő társsal, és bizarr vagy sem, sokan ezért bármeddig el is mennek. Nem hiába nyilatkozta Helen Fisher antropológus, hogy a szerelem valóban az agyunkra megy.

További cikkek
Top