Közérdekű
2015. 03. 09. - Scheier

Ami nem megy, azt nem kell erőltetni – Rendhagyó szakítási tippek

 

Most döbbentél rá, hogy csak azért vagy együtt a jelenlegi partnereddel, mert nem akartad egyedül tölteni a Valentin napot? Nőnapkor is csak azon idegeskedtél, hogy minek nyaggat a gyertyafényes vacsorájával, amit elvileg megígértél neki? Vagy csak kicsit hosszabbra sikerült az utolsó egyéjszakás kaland, és most döbbensz rá, hogy azóta se érzel iránta semmit? Tapasztalataim alapján az évet sokan kezdik ilyen vagy hasonlóan indokolatlan kapcsolatokkal, amik aztán szépen kipukkannak egy-két hónap után. Pont ezért hoztam Nektek pár tippet, hogy kivételesen valami szellemes vagy rendhagyó módját válasszátok a szakításnak, legalább egy utolsó jó benyomást keltve.

Az smsben, telefonon, Facebookon történő szakítás olcsó húzás, a „szívem beszélnünk kell” meg egy átlátszó és már unalmas protokoll része. Húzd meg a váratlant és keríts valami emlékezetes módot a mostani rossz kapcsolat lezárásának, lehetőleg minél több humorral vagy kreativitással! Főleg akkor, ha netán valaki olyannal fújt össze a szél, akit továbbra is sokat kell látnod (suli, baráti társaság, stb.). Ebben az esetben a sötét múlt helyett egy jópofa, baráti “utsó” emlék lesz a kapcsolatról mindkettőtök fejében, így kevesebb esélye lesz a jövőbeli kínos szituknak.

1) Írj neki egy számot vagy játssz el neki legalább egy témába vágót
(inkább fiúknak javallott)

Manapság szinte mindenki tud valami hangszert bűvölni. De ha ő maga nem is, biztos van egy haverja, aki igen. Ha megy a rizsa, szerezz szöveget, ha nem, akkor játssz neki valami tetszetős szakítós muzsikát (vagy kooperálj a fent említett zenész haveroddal)! Mindannyian tudjuk, hogy a hölgyek bolondulnak szinte mindenkiért, aki zenél. Az egyik legegyszerűbb módszer, amivel tehát enyhíthetjük a lehetséges ellenünk érzett jövőbeli dühöt, ha egy ilyesféle zenés-táncos produkcióval mondjuk el azt, ami a szívünket nyomja.

 dump-list

2) Dobj össze egy listát az okokról, hogy miért teszed, amit (lányos tipp)

A nőismerőseim szinte mindegyike fejből sorolja nekem az okokat, hogy mi a bajuk az éppen aktuális hímmel. De le merném fogadni, hogy a szakításig általában a töredékét se mondják el szerencsétlennek, így az értetlenül fog állni az egész előtt. Ha már eddig nem szóltatok neki, búcsúzásképpen csináljatok egy listát (persze érzéssel, ne gonosz módon) az irritáló tulajdonságaiból, hisz ez neki is építő jellegű lehet a későbbiekre nézve. Én láttam már nem egy pálfordulást hasonló okokból, tehát ne fosszátok meg a srácokat a változás esélyétől!

pizza-break-up

3) Készíts valami jópofa vacsorát (uniszex)

Humorral is nagyban lehet oldani a felmerülő feszültséget, ez tény. Ha már így is úgy is „beszélnetek kell”, az ne egy nyomasztó, sírással végződő beszélgetés legyen, hanem próbáld oldani a hangulatot azzal, hogy valami olyat készítesz neki, ami egyben szellemes, de lényegre törő is. Ha a partner nem idegbeteg, valószínűleg venni fogja a poént, és nem döf le a konyhakéssel. Ha a kapcsolatra, vagy rád nem is, de erre a vacsira biztos egész életében emlékezni fog.

break-up-jenny

4) Ha mégis gyáva vagy, legalább humorérzéked legyen! (uniszex)

Ha nem is olyan pofátlan módon, mint a fenti képen, de mondjuk pár post-ittel is elérhetjük a célunkat. Ez a módszer mondjuk akkor hatékony, ha már össze is költöztünk a delikvenssel. Aki nem szereti a konfrontációkat, de mégse a sablonos smses, telefonos módszert választaná, megpróbálhat jópofa üzeneteket hagyni a lakás pontjain. Ha mégis inkább mondjuk Facebookon mondanátok ki a boldogító „végeztem veled!”-et, akkor is legalább arra vegyétek a fáradtságot, hogy megfelelő humorral fűszerezzétek. Ha az ex érti a humort, ez az egész mizéria sokkal elviselhetőbb lesz mindkettőtöknek.

justin and selena

Természetesen ezzel a cikkel nem azt akarom elérni, hogy tömeges szakítások menjenek végbe szerte a Külkeren vagy a nagyvilágban, csak ha netán ilyesmin gondolkodtatok volna amúgy is, szedtem nektek pár jópofa opciót! 🙂

További cikkek
Top