Buliajánló
2015. 07. 27. - kisnemet59

STRAND – a tökéletes nyárzáró

A harmadik Strand fesztivál hivatalos programját tekintve mind külföldi, mind hazai tekintetben nagynevű, nagy múltú és nagy népszerűségnek örvendő zenekarokra számíthatnak a fesztiválozók augusztus 19-22 között. Simple Plan, New Found Glory, All Time Low, Punnany Massif, Supernem, Ákos… csak, hogy a legnagyobbakat kiemeljük.  Az elmúlt két fesztiválszezon sikere tovább lendítette ezt a még újnak számító fesztivált, melynek fő szponzora a Petőfi Rádió. A Balaton egyik legszebb szabad strandjának területén, Zamárdiban megrendezésre kerülő fesztivál látogatottsági számának nagysága idén is meglepheti a szervezőket.  

Balaton part, nyár, koncertek tömkelege… kell ennél több?

Az idén már négynaposra nőtt fesztivál népszerűsége harmadik éve töretlen. A programban a Petőfi Rádión keresztül legjobban kedvelt zenekarok lesznek jelen, emellett pedig természetesen a külföldi zenekarok is teret kapnak.

11053419_361863174020339_2181461842142080438_n

Essen szó a múltról is!

2013. augusztus 18-21. között megrendezésre került az első Strand Fesztivál, mely utólag nézve a szervezők bevallása szerint (is) hagyott még kívánni valót maga után. A nagy érdeklődés megnehezítette a fesztivál területére való bejutást, illetve a campingekben is akadt olyan fesztiválozó, aki már csak maroknyi területen tudta felverni sátrát. Az időjárás sem volt kegyes, csupán csak egy viharmentes nappal áldotta meg Zamárdit. Hatalmas széllökések és a velük járó porfelhők társaságában hallgatta végig több száz ember az akkori fő fellépő, a Fall out Boy esti koncertjét. Sajnálatos módon a vihar miatt az augusztus 20-ai tűzijáték is elmaradt. A szervezők leszűrték a tanulságot, és megígérték, hogy tovább folytatják ezt a fesztivált.

2014. augusztus 20-23. keretén belül zajlott immáron második alkalommal a fesztivál. A természeti katasztrófa szintén kötelező kellékként volt jelen, méghozzá özönvíz formájában. Ám a jó fesztiválozó bírja a gyűrődést, így nem esett csorba a fesztivál minőségén. A fesztivál napjain elosztva játszottak a külföldi vendégzenekarok. Parov Stelar, Papa Roach és a többség nagy örömére jelen volt és élő koncertet adott a médiában nagy hírnévnek örvendő fiatal, John Newman.

10646732_274161159457208_6369906412625544491_n

A tavalyi fesztivál területén komplett kalandpark is kialakult. A fesztiválozóknak lehetőségük nyílt egy 100 méter hosszú, 35 méter magason lévő kötélpályán átcsúszni a tomboló tömeg felett egy-egy koncert ideje alatt. Mindenki pozitívan számolt be erről az élményéről, reméljük, hogy idén is lesz rá lehetőség.

És, hogy mit tartogat számunkra az idei év? A 2015-ös felhozatal sokak szerint felülmúlja az eddigieket. Egyre nevesebb külföldi és hazai előadók kerülnek fel a programpalettára. Lássuk csak, kikre gondolunk:

Simple Plan:

A francia-kanadai pop punk együttes 1999-ben alapult meg és az óta töretlenül megállja helyét a zenei világ bonyolult életében. Az öt srác sokat áldozott a zenekar jövőjének érdekében. Valaki egyetemet hagyott ott, valaki „csak” az addigi együttesét. Mindenesetre nyugodt szívvel kijelenthetik mára, hogy mindezt nem bánták meg. Az együttes a fesztivál első napján, a Petőfi Nagyszínpadon, este 22:00-kor kezdi meg fülrepesztő, könnyfakasztó, örök élményt okozó koncertjét.

Ocho Macho:

A zenekar szinte mindenki számára ismerős lehet, hiszen hazainak tudhatjuk. A 2003-ban alakult zenekar zenei stílusát tekintve nem nevezhető egyszerűnek. A reggae, a ska, a punk és a latin találkozása/ötvözete jellemzi. Éppen emiatt válik különlegessé. Egy egész ország lehet rájuk büszke, hiszen megnyerték a Nagy-Szín-Pad! 2015 versenyt. Ahogyan a nevük is jelzi, a „nyolc hím” összetartva fő hitvallásuknak a következőt jelölték meg: Élő zenét és koncertet mindenkinek! Ennek jegyében  a fesztivál zárónapján, ugyancsak a Petőfi Nagyszínpadon 18:15-kor fogják elkezdeni zseniális koncertjüket.

petőfi nagyszínpad

Ákos:

Az idei STRAND Fesztivál némileg eltér az eddigiektől. A fesztivál történetében először Ákos is fellép augusztus 21-én (pénteken) 22:00-kor a Petőfi Nagyszínpadon. A 47 éves énekes, zeneszerző, költő (…és még sorolhatnánk) már 19 éves kora óta a pályán van, méghozzá sikert sikerre, platinalemezt platinalemezre halmozva.

All Time Low:

A 2003-ban alapult amerikai pop-punk zenekar még kevésbé ismert kis országunkban, ám nagy valószínűséggel mindez változni fog augusztus 20-án, hiszen aznap este 22:00-ás kezdéssel meghódítják zenéjükkel a fesztivállakókat.

otp jun

Vad Fruttik:

A név sokak számára még ismeretlen lehet, viszont ha elárulom, hogy ez a magyar alternatív rock zenekar már megfordult a Sziget-en, a VOLT-on, az EFOTT-on, SZIN-en, Fishing on Orfű-n, sőt még a legelső STRAND Fesztiválon is, akkor egyből felkapja a fejét mindenki. Bizony, a srácok 2005 óta aktívan részesei a magyar zenevilágnak, rengeteg teltházas fellépéssel a hátuk mögött. Augusztus 19-én 20:00-kor mindenki láthatja/hallhatja tehetségüket a Petőfi Nagyszínpadon.

Supernem:

A 2002-ben, Papp Szabi által alapított magyar rock/punk rock zenekar a kezdetektől hasít. Több nagylemez, még több fellépés van a hátuk mögött. A hazai fesztiválokon feltétel nélkül helyük van! A megosztó, sokszor polgárpukkasztó dalszövegek ugyan nem mindenki tetszését nyerik el, de nem a maximális szimpátia elnyerése a fő céljuk a zenekar tagjainak. Élnek, és ezt a zenéjükben is éreztetik. Nagy valószínűséggel az augusztus 20-án, 15:30-kor adott koncertjükön sem fog tudni leejteni senki sem egy sö…vagyis egy tollat sem.

664909_147315668808425_1037833728_o

Rengeteg fellépő, rengeteg pályatörténet, még több élmény. Ám úgy véltük, hogy mindenki tapasztalja meg saját bőrén azt, amit mi már tudunk: ez egy olyan fesztivál, amit kár lenne kihagyni.

STRAND- Nagyon Zene Fesztivál

2015. augusztus 19-22.

Zamárdi

További cikkek
Top