BGE
2017. 09. 17. - Ádám Bánóczki

Sportra fel!

 

Köztudott, hogy szeretett iskolánk sokoldalúságával számtalan lehetőséget biztosít a hallgatók számára, hogy minél színesebben és változatosabban tölthessék mindennapjaikat a Külker falain belül. Ezek közé sorolhatjuk a testnevelés adta programokat is, amelyek kifejezetten széles palettával mutatkoznak be minden évben. A Testnevelés Tanszék fő célja nem más, mint hogy a tanulók számára minél érdekesebb és izgalmasabb sportolási lehetőségeket biztosítson. Többek között tenisz, aerobic, jóga, asztalitenisz, úszás és még a mozgásnak számtalan egyéb fajtája várja a hallgatókat. Természetesen ezek mellett szintén megtalálható az általában jól megszokott foci, kézilabda és egyéb labdajátékok, hiszen a Budapesti Gazdasági Egyetem fontos értékként tekint a testnevelésre és annak kultúrájára.

Házi bajnokságok

A különböző versenyek az egyszeri rangadóktól a sorozatos versenyeken át a magas színvonalú Magyar Egyetemi – Főiskolai kupákig terjednek. Ezen belül is a legfontosabb talán nem is lehetne más, mint a már komoly hagyományokkal rendelkező, minden évben megrendezésre kerülő és töretlen érdeklődéssel várt házi bajnokságok, amik minden szemeszterben nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a Külker kiérdemelte az ‘eseménydús’ jelzőt. A már jól megszokott foci és röplabda összecsapások mellett egyéb szórakoztató versenyekkel is találkozhattok, mint például a beerpong bajnokság, amelyre egyénileg megszervezett csapatokkal minden hallgató benyújthatja nevezését. A csapatok sok esetben vegyesek, így a nők és férfiak egyaránt kipróbálhatják magukat a különböző sportágakban. Azok se csüggedjenek akik ugyan érdeklődnek a sportok iránt, de inkább csak nézni szeretik azokat, hiszen az egyetem lelátói elég helyet biztosítanak minden bámészkodni és szurkolni vágyó diák számára. Ezek a megmérettetések általában jelentős szerepet játszanak a közösség építésében és hozzájárulnak karunk pezsgő mindennapjaihoz. Gyertek és szurkoljatok együtt minél többen társaitoknak, hogy minden évben együtt élhessük át a Külker eseményeinek izgalmait, varázsát és egyediségét!

Az aláírás kiváltásának kevésbé ismert módjai

Sokak számára ismeretlen lehet, de annál fontosabb szót ejtenünk róla, hogy a Neptun által megjelenített testnevelési tantárgyakon felül több lehetőségetek is nyílik arra, hogy megszerezzétek a pontjaitokat. Az egyesületben versenyző vagy élsportoló diákok számára biztosítható az órákról való felmentés, de vannak olyan programok is, amelyek nem hivatalos testnevelési óraként szerepelnek, mégis kiválthatjátok azt az ezen való részvételetekkel is. Ilyen például a már több mint 1 éve aktívan működő és sokak számára közkedvelt zumba és kubai salsa táncórák, ahol minden táncoslábú érdeklődő patakokban izzadva riszálhat a tesi pontokért, ami manapság már a fiúk körében is egyre népszerűbb iskolánkban.

Táborok

Az egyetemünk által biztosított mindennapi sportolási lehetőségek és a különféle bajnokságok mellett körülményesen megszervezett és izgalmas sí- és vízi táborokra is van lehetőségetek jelentkezni, ami évről-évre egyre több hallgató érdeklődését kelti fel intézményünkben. Változatos helyszínek és színes programok garantálják mindenki számára, hogy élményekben gazdag nyarat tudhasson maga mögött iskolakezdéskor. Erről még idejében részletes tájékoztatást kaptok majd a közösségi oldalakon keresztül és az iskolában kihelyezett plakátokról, vagy akár személyesen a Testnevelési Tanszéket felkeresve. A szervezők az előmunkálatok folyamán és a táborok ideje alatt is végig azért dolgoznak, hogy a résztvevők jól érezhessék magukat az együtt töltött napok során.

Intézményünkben számtalan tanár és diák közösen azon dolgozik, hogy a testnevelési órák és az egyéb sport programok is olyan sokoldalúságot és szórakozást tudjanak biztosítani a tanulók számára, hogy mindenki megtalálhassa a szívéhez legközelebb álló opciót és a számára legkedveltebb sportágat vagy eseményt, ahol kiélvezheti különböző sportokhoz köthető szeretetüket. Reméljük ezzel a kis kedvcsinálóval mindenkit sikerült rávennünk, hogy megmérettesse magát valamelyik eseményen!

További cikkek
Top