Sport
2017. 02. 05. - Ádám Bánóczki

Síparadicsomok legjobbjai

Tény, hogy hozzánk csak nemrég érkezett meg az első hó, de ugyanez nem mondható el a világ igazi hófödte síparadicsomairól, ahol már szokás szerint a szezon eleje óta javában tombol a tél, és várja a síelés, snowboardozás, esetleg az egyéb téli sportok után vágyakozókat. Sokakkal ellentétben a téli sportok szerelmesei alig várják, hogy a hideg és a hó megérkeztével kiélhessék a tél adta lehetőségek iránti szeretetüket és nekivághassanak a vad és havas lejtőknek, hogy síelhessenek vagy snowboardozhassanak egy jót. Lássuk melyek is azok a helyek, amelyek mellett semmiképp nem mehetünk el szó nélkül, ha a hó, a síelés és a téli sportok szóba kerülnek, vagy ha nem is ezért, de akár a táj szépsége is megér már egy misét.

Ausztria

Manapság már hazánkban az emberek számára egyértelmű lehet, hogy Ausztria csábítja magához a legtöbb magyar síelni vágyót, akik ráadásul évről évre feltűnően egyre több figyelmet fordítanak a hazánkból érkezettek számára. Az ország területén belül számos helyet megemlíthetünk, amelyek közkedveltek a turisták számára, és emellett rengeteg nemzetközi díjat is bezsebeltek már. Ilyen például a Tirolban elhelyezkedő Kitzbühel, amely a rangos Best of Alps csoport egyik tagja. A csoport azokat az Alpokban található helyeket gyűjti össze számunkra, amely természeti szépségeivel vagy egyéb kiemelkedő szolgáltatásaival kivívja a különlegességét más helyekkel szemben. A Budapesttől kb. 620 kilométerre fekvő kis város főként a felsőbb osztálybeliek egyik legkedveltebb síterülete, amely kilométereken át hosszan biztosítja a jobbnál jobb sípályákat az ide látogatók számára. A síelés mellett rengeteg lehetőséget biztosít, amivel komoly célponttá válhat a tél szerelmesei számára. Rengeteg túraútvonallal rendelkezik, számos jégkorcsolya- és szánkópályát biztosít, emellett éjszakai síeléssel és Freestyle parkokkal színesíti a lehetőségek számát. Ezek után talán nem is meglepő miért tartják az emberek az egyik legkedveltebb területnek az Alpokban.

Svájc

Azok számára, akik kicsit távolabb merészkednének hazánktól, nem árt szemügyre venni ezt a kis országot sem. A régió területének nagysága ne tévesszen meg senkit, mert kevesen tudják, de Európa egyik legnagyobb síterületeivel büszkélkedhet. Ezek közül is talán a ,,Négy Völgy sírégió” jelenleg Svájc legnagyobb síparadicsoma, amit nem csak Európa, hanem mára már a világ egyik legnagyobb síterületeként tartanak számon. Az idelátogatók garantáltan megtalálhatják a hozzájuk legtesthezállóbb pályákat a 220 kilométeren át elfekvő területen. Emellett rengeteg lehetőséget biztosítanak a téli sportok miatt érkezők számára. A legkiemelkedőbbek között foglal helyet a helikopter-sí, hótalpas túrák, sífutás, siklóernyőzés, kutyaszán túra és még számos dolgot sorolhatnánk az ide tartozó, véget nem érő lehetőségek közé. Sokszínűsége mellett muszáj említést tennünk arról, hogy mindehhez egy ámulatba ejtő látkép is társul, hála a hely gyönyörű természeti adottságainak. Ezek után talán nem is annyira meglepő, hogy a világ minden pontjáról érkeznek ide kíváncsi turisták a szezon egész ideje alatt.

Franciaország

Szót ejtettünk az eddigiekben már a világ egyik legcsodásabb síparadicsomjáról és emellett a világ egyik legnagyobbikáról is, de hiba lenne megfeledkezni arról a kis modern településről az Alpokban, amit mai nevén ,,Alpe d’Huez”-nak hívnak. Ugyanis Franciaország amellett, hogy magáénak tudhatja Párizst, a világ szerelmeseinek központját, ezzel a kis várossal, és annak hosszan elterülő pályáival is büszkélkedhet. Mai napig ez a város rendelkezik a világon a leghosszabb területű sípályával, ami körülbelül 16 km-es szakaszra becsülhető ezen a 250 km-es területen. Ha ez még nem lenne elég, számos olyan program és lehetőség várja az idelátogatókat, amik felejthetetlen élményt biztosíthatnak a későbbiekben számukra. Íjászat, lövészet, falmászás és a labdajátékok mellett még a curling kedvelői is kapnak lehetőséget, hogy bizonyítsák tudásukat vagy csak kipróbálják magukat, de akit ez még mindig nem hozott lázba, az a jég-gokartban vagy esetleg a motorosszán versenyen is nyugodtan összemérheti az erejét másokkal. Érdemes említést tenni a változatos túraútvonalakról is, amik alatt az emberek gyönyörködhetnek a terület természeti adottságaiban és csodáiban, főként a méltán híres jégbarlangjaikban. Franciaország tehát több soron bebizonyította már, hogy ha lehetőségünk nyílik rá, mindenképp érdemes ellátogatni ebbe a gyönyörű országba.

A tél és a vele járó téli sportok kedvelőinek egyik szezonban sem lehet igazán könnyű a dolguk, ha az úti cél kiválasztásáról esik szó, de amint azt a tények is tökéletesen alátámasztják, abban nem kelhetünk vitára, hogy Európa a nemzetközi élvonalban áll, ha téli sportokról és síparadicsomokról van szó. Itt találhatóak a legnagyobb, a legszebb és a legváltozatosabb síterületek az egész világon, amelyek minden évben csak arra várnak, hogy turisták ezrei hódítsák meg havas lejtőiket és gyönyörű tájaikat.

Melyik téli sportot kedveled a leginkább?

Snowboard
Síelés
Korcsolyázás
Mindegy csak legyen meg a Stat1

További cikkek
Top