Közérdekű
2019. 09. 13. - Hegyi Péter

Segítünk túlélni a sulikezdést – Budapesti programajánló szeptemberre

 

Az egyetemisták számára is véget ért a nyári szünet, szeptember második hetében a legtöbb felsőoktatási intézményben – így iskolánkban is – megkezdődött a tanítás. Az ősz eleji borús idő párhuzamban van a legtöbb egyetemista kedvével, de ne búsuljatok, szeptemberben is van mit csinálni Budapesten! Mai cikkünkben összegyűjtöttünk Számotokra néhány érdekes programot, elfoglaltságot, amivel jobb kedvre deríthetitek magatokat az első őszi hónapban.

Telekom Electronic Beats Festival – Lifestyle Market 2019

Szeptember 19-21. között ismét megrendezésre kerül a háromnapos elektronikus zenei fesztivál a belvárosban. A legizgalmasabb zenei előadókat pénteken és szombaton (20-21.) hallgathatjátok majd az Akvárium Klub különböző termeiben. A koncertek mellett a tavalyról ismerős Lifestyle Market is visszatér, ezúttal az Eiffel téren vásárolhattok ruhákat, otthoni dekorációkat, designer termékeket. Kísérő programként idén is lesz TEB Cinema és TEB Talks, továbbá 21-én megrendezésre kerül a Független, Magyar Hanglemezkiadók Vására, ahol több mint 40 független lemezkiadó mutatkozik be, melyek korongjaiból persze vásárolni is lehet.

További infó, jegyvásárlás Ide kattintva!

World Urban Games Budapest 2019

Szeptember 13-15. között fővárosunkban kerül megrendezésre az első World Urban Games, azaz az utca sportok világversenye. Ezen a sporteseményen a jövőbeli nyári olimpiák legújabb sportágaival ismerkedhettek meg, és éremesélyes sportolókkal is találkozhattok majd. A hat versenysport (BMX és Inline Freestyle, Parkour, Breaktánc, 3×3 Kosárlabda, Repülő Korong Freestyle) mellett két olyan utcai sport is bemutatásra kerül, melyekről talán még nem is hallottál; ezek a Laser Run és az Evezős Ergométer. A sportesemények mellett zenei fellépőkre is számíthattok majd. A sportfesztivál a Nagyvásártelepen kerül megrendezésre, a programokon ráadásul teljesen ingyen vehettek részt.

További infó Ide kattintva!

Édes Napok Budapest 2019

A Bazilika előtt, a Szent István téren kerül megrendezésre az Édes Napok csokoládé- és édességünnepe Budapesten, mely hazánk legnagyobb és legszínvonalasabb édességfesztiválja, egész Európát tekintve pedig a negyedik legnagyobb ilyen jellegű esemény. Szeptember 13-15. között több mint száz kiállító, gyártó és cukrász mutatja be termékeit. Az édességkostóláshoz komolyzenei és jazz koncertek adják a háttérzenét.

További infó Ide kattintva!

A Kávé Napja 2019

Ha nem vagytok oda az édességekért, akkor sem kell aggódnotok; nem csak az édesszájúakra gondoltunk! A kávé világnapját szeptember 28-án szombaton, az Akvárium Klub Kishalljában ünnepelhetik a forró ital szerelmesei. Lesz lehetőség korlátlan kávé kóstolásra és persze vásárlásra is, valamint képbe kerülhettek a legújabb kávétrendekkel kapcsolatban. A kávéművészet iránt érdeklődők számára a legizgalmasabb program a baristák látványos bemutatója és versenye lehet majd.

További infó, jegyvásárlás Ide kattintva!

Erdei Piac – Kóstolj és Kirándulj!

Szeptember 15-én vasárnap újra erdei piacot szerveznek a Budakeszi Vadasparknál. Reggel 9 és délután 15 óra között vásárolhattok kis- és őstermelőktől nem csak alapanyagokat, de akár ízletes ételeket, italokat is, melyek egy részét helyben készítik el. A jó hangulatú reggeli vagy ebéd után túrázni indulhattok a környéken, a Vadaspark területén. Egy kellemes séta a friss levegőn tökéletes mód arra, hogy kiadjátok magatokból az egyetem első hete által okozott stresszt.

További infó Ide kattintva!

Reméljük az itt felsorolt programok kikapcsolódást, felfrissülést nyújtanak Számotokra, és segítenek, hogy kizökkenjetek kicsit a héten megkezdett sulis hangulatból. A szemeszterre sok kitartást, a rendezvényekhez pedig jó szórakozást kíván Nektek a Külker Online csapata!

 

További cikkek
Top