Közérdekű
2016. 05. 23. - Deni

Rapaz – a gyorséttermek játszótere

 

Ha a Blaháról beszélünk, általában a Blaha gyros szokott beugrani, ha valami gyorsra és finomra vágyunk a szombati buli előtt, vagy éppen onnan hazafelé jövet. Persze annak is megvan a maga varázsa, de mutatunk egy olyan helyet, ahol nem csak étvágyadat csillapíthatod, hanem valami igazán különlegeset is kipróbálhatsz!

A Rapaz nevű hely az Erzsébet körút 4. szám alatt várja az éhes betérőket, akiknek nagy százaléka törzsvendég. A számok is bizonyítják, hogy nem egy snassz kis kifőzdéről beszélünk: a napi forgalom 400-500 fő között mozog, de a tulaj szerint ebből 350 már többször járt itt, vagy akár minden napos vendég.

Egyébként ez érthető: a kiszolgálás nagyon kedves és készséges, az árak teljesen indokoltak, sőt kifejezetten olcsónak mondható egy-egy különleges leves 490 forintért, menüben még olcsóbb. A kiszolgálás mellett a kreativitás is a hely erősségei közé tartozik. Az étlapon megtalálható minden, amiről gyerekkorunkban csak álmodoztunk: a túró rudi levestől kezdve a mákosguba levesen át, egészen az általunk kóstolt csokis gabonagolyókkal hintett ínyencségig, a rizspuding levesig. Ezek mind-mind a tulajdonosok fantáziáját dicsérik. Az étlapra minden nap egy édes leves mellett természetesen egy sós is felkerül, ami ma egy mogyoróval bolondított karfiolleves volt, rukkolával meghintve.

Megkérdezésünkre Peti, csak annyit mondott: akkor szoktak eszébe jutni ezek a pikáns párosítások, amikor biciklivel teker be a körúton. A Rapaz név egyébként a két tulajdonos nevét rejti, Regős Péterét és Albecz Attiláét, akik már 18 éves barátságot tudhatnak a hátuk mögött, és együtt tanulták ki a főzés csínját-bínját. Együtt végezték el a szakács sulit, dolgoztak együtt Írországban is, de végül Budapesten kötöttek ki. A Blaha Lujza térre azért esett a választásuk, mert mint mondják, ez egy nagyon forgalmas hely, de olyan gyorséttermekkel, amik mellé elkélt az újítás is. Persze a helység nem éppen mondható nagynak, de annál családiasabb a hangulat, ami még inkább bevonzza az arra tévedőket.

A fiúk, Peti és Attila rántott hússal és levessel kezdték, pár hetes piackutatás után jutottak arra, hogy a rántott hús bucikban lesz a legjobb helyen, amik szintén frissek és ropogósak. A gyorsétteremben mindössze két kisebb mélyhűtő található, ami elsőre talán egy kicsit furcsa lehet, de számukra ez csak természetes, hiszen bőven megfelelnek a naponta frissen érkező utánpótlásnak. Mikor az ember ránéz az étlapra, akár hosszú perceket is el tud időzni ott, míg végül dönteni tud. Megkérdezésünkre, hogy melyik húsos bucit kóstoljuk meg, Peti csak annyit mondott, hogy mindegyiket. Mint kiderült az összesre nagy az igény, és nincs olyan, ami kitűnne úgy igazán a többi közül. A legújabb tag az ‘OMG!’ szendvics, ami korábban ritkábban került fel az étlapra, de  a visszajelzések alapján, hamar kiderült, hogy igenis ott a helye. Így végül emellett a húsos buci mellett döntöttünk, ami nagy falatnak bizonyult. Frissessége mellett benne volt mindaz, amitől egy ‘OMG!’ szendvics ellenállhatatlan lehet. A rántott hús és rántott sajt kombinációja elsőre soknak tűnhet, de az ízek csodásan összeértek és paradicsommal, házi BBQ szósszal kiegészítve tették fel a pontot az i-re.

Peti azt is elmesélte, adódott már olyan eset, hogy kíváncsiságból átment Rapazos ruhában  a McDonald’sbe, kikérve onnan a legnagyobb szendvicset, amit összemérhet a  saját szendvicsével. Mint kiderült, a mekis óriás burger szemmel láthatóan kisebbnek bizonyult, mint az őáltala elkészített friss szendvics. Nem hagyhattuk ki az ízletes hagymakarikákat sem egy kis házilag készített pikáns BBQ szószba mártogatva.

Minden pontosan annyira finom, mint amennyire gusztusosan van tálalva. Ami még szintén említésre méltó, hogy itt külön visszakérdeznek arra, hogy milyen ízesítésben kéred a krumplidat. Mi végül a fokhagymás verzió mellett döntöttünk, de bátran ajánljuk a többit is, mert nem csalódtunk benne.

Ha erre jártok, feltétlen kóstoljátok meg a wrappot is! Higgyétek el, azután is mind a tíz ujjatok megnyaljátok! Ha már nincs is hely a bendődben, az íze miatt nem fogsz sokat vacillálni, hogy azt, vagy a bikini body-t válaszd!

Mesi & Deni

További cikkek
Top