2013. 07. 03.

VOLT Fesztivál

Úgy bizony gyerekek, a Volt Fesztivál nyomott egy laza hátraszaltót az időben és teljes egészében júliusra tette át székhelyét. Így, hogy a vizsgaidőszakok, érettségi agytorna teljesen kigolyózva, igen komoly ereszd el a hajam készül Sopronban, ha valahol, itt tutira kiereszthetjük a felgyűlt stresszt és nekiláthatunk a nyári hepajkodásnak.

Vannak vidéki fesztiválok, amiket tényleg nagyon kár kihagyni és biztos, hogy az egyik legfájóbb hiány a soproni Volt Fesztivál lenne az idei sorban is.

 Világsztárok A-Z-ig a VOLTon

 

 A koncertek pedig nem maradnak el az európai rendezvények színvonalától.

 Nem vitás, hogy az utóbbi évek legjobb line-upja az idei. A világsztár-kínálat valóban minden igényt kielégítő: a fesztivál három fő színpadán egymást váltják a nagyobbnál-nagyobb nevek, számos zenei műfajban.
A VOLT Fesztivál három nagyszínpadán és tucatnyi kisebb helyszínén négy nap alatt közel 150 hazai zenekar és DJ lép fel.

Lővér Kemping fövenyén élvezhetünk egy rég várt Queens of the Stone Age gitárnyúzást, egy nagyon visszakövetelt 30 Seconds to Marsot, Parov Stelar megunhatatlan jazzbe oltott elektro ritmusait vagy épp Example és Jamie Woon zenei csemegéit, hazai vonalról pedig Ákos  biztos visszatérő…

De persze ez még finoman is csak a jéghegy csúcsát ostromolgatjuk, hiszen a második bejelentéshullámban olyan fellépők virítottak, mint a közönség kedvenc Billy Talent, a nu-metál fenegyerek Papa Roach, a varázslatos Hurts, az egész karcos vonalról a Bullet for My Valentine, a Parkway Drive, az elektromos ritmusok berkeiből pedig Fritz Kalkbrenner, Dj Fresh, Martin Solveig, GusGus,  Dub FX és maga a techno mágus Sven Väth is!

A harmadik körre már nem csak olyan külhoni arcok lettek meginvitálva, mint többek közt a Knife Party, a Borgore vagy a Bonobo, de 30 derék, magyar zenekar is befutott! Csak felvillantva párat a soproni befutókból, jelen lesz a Quimby, Tankcsapda, Compact Disco, Péterfy Bori, Fish!, Punnany Massif, Supernem…  Majd ráadásnak kaptunk egy Marky Ramone’s Blitzkrieget a partykirály  Andrew WK-val az élen és d’n’b műfaj alappillérét a Calyx & Teebee duót, na meg a hazai bandák legjavát! Szóval várjuk? Hát naná!

 

Főszerepben a Robotok

 

Az idei VOLT Fesztivál kampányában főszerephez jutnak a robotok, akik nem csupán a plakátokról mosolyognak a járókelőkre,de a VOLT helyszínén is találkozhatunk velük.

A  Telekom  és a VOLT szervezői közösen öltöztetik robotokba a Telekom Nagyszínpadot és környékét. A tervek szerint grandiózus és látványos külsőt kap majd ez a helyszín, ahol minden este a nagykoncertek után 1-1 hatalmas partival és ahhoz illő látványelemekkel készül a Telekom.
A képzőművészet évek óta “testközelben” jelenik meg a VOLTon. Idén a VOLT tíz pontján, tíz kortárs művészcsoport, négy nap alatt robotokat kelt életre. Születnek majd szoborrobotok, festmények és gigantikus installációk egyaránt.

Természetesen a közönség is kiveheti a részét a “robotkodásból”.  A VOLT helyszínére 1000 db kartondobozt és más “alkatrészeket” szállítanak a szervezők, amelyekből naponta készülhetnek szebbnél-szebb robotok. A robotszépségversenyek győztesei értékes jutalmakra számíthatnak.

flamingfront1_preview

Diákhitel Kávézó a VOLT-on

 

A minden igényt kielégítő zenei kínálat mellett a VOLT szervezői fontosnak tartják, hogy tartalmas előadásokon, beszélgetéseken is részt vehessenek a fesztiválozók.

A Diákhitel Kávézó teraszán négy nap alatt húsznál is több vendég fordul meg. Naponta jelentkezik itt a Réz András vezette Werk Akadémia, amely ezúttal szembeszáll az ízlésdiktatúrával, filmes játékot és kerekasztal-beszélgetést szervez slam-poetry előadókkal. Ugyancsak naponta tér vissza a  Majdnem Híres Rocksuli, de előadást tart többek között Csernus Imre, pszichiáter, Tari Annamária pszichológus,  és Zacher Gábor toxikológus. Baksa-Soós Attila irodalmi-zenés performansza, a   Rocklitera vendége lesz idén többek között a Tankcsapda legénysége és Szűcs Krisztián, a Heaven Street Seven frontembere.

Best of Sopron, Best of Hungary

A VOLT Fesztivál törekvése, hogy mindenből legjobbat mutassa be: legyen az zene, képzőművészet, vagy éppen gasztronómia. “Évek óta a VOLT egyik legszeretettebb helyszíne a Heti Válasz nevéhez fűződő Borfesztiválunk, ahol elsősorban a soproni régió legjobb borászai mutatkoznak be. Idén tovább fejlesztjük a VOLT gasztronómiai szegmensét. Azon dolgozunk, hogy Magyarország legjobb rétese, cukrászdája, macaronja ugyanúgy elérhető legyen, mint az ország legnevesebb koktélbárja. Az ízek mellett természetesen a zenei kínálatban is törekszünk a legjobbak bemutatására, így egy-egy estére a VOLT különböző klubjaiba Sopronba invitáljuk az ország legnépszerűbb programjait, klubsorozatait” – mondták el a szervezők.

nagyhangulat2

A Volt 2013 jegy- és bérletárai:

 

Bérletek:

Akciós bérlet (december 31-ig): 19 900 Ft (72 €)
Elővételi bérlet (április 14-ig): 25 000 Ft (75 €)
Elővételi bérlet (június 16-ig): 27 500 Ft (90 €)
Helyszíni bérlet: 29 900 Ft (100 €)
VIP bérlet: 40 000 Ft (140 €)

Volt 2013 és Balaton Sound 2013 kombinált bérlet (április 14-ig): 49 000 Ft (170 €)
Volt 2013 és Balaton Sound 2013 kombinált bérlet (június 16-ig): 54 000 Ft (190 €)
Volt 2013 és Balaton Sound 2013 kombinált bérlet (VOLTon): 59 000 Ft (210 €)

Napijegyek
Elővételi napijegy(április 14-ig): 8990 Ft (32 €)
Elővételi napijegy(június 16-ig): 9990 Ft (35 €)
Helyszíni napijegy: 10990 Ft (39 €)
0. napi jegy: 2900 Ft (Bérleteseknek ingyenes)
VIP napijegy: 19 000 Ft (68 €)

Percalapú jegy
– (01.01-18.00): bruttó 30 Ft/perc
– (18.01-01.00): bruttó 60 Ft/perc

Top