2014. 12. 16.

Tóth Viktor Tercett, Chris Devil Trió

 

 

Az A38 Hajó kísérletező dzsessz és egyéb experimentális zenéket bemutató sorozatának újabb állomásán két klasszikus, szaxofon-bőgő-dob felállású trió lép fel. Tóth Viktor, az egyik legtehetségesebb magyar dzsesszmuzsikus triója mellett a Talentométer tehetségkutató tavalyi dzsesszkategóriás nyertese, a Chris Devil Trió ad koncertet.

Tóth Viktor Tercett

A Tóth Viktor Trió három különleges tehetségű művész többé-kevésbé állandó formációja. Tóth Viktor a fiatal jazz-szaxofonos generáció kiemelkedő, rendkívül sokoldalú zenésze. A zenekarvezető-alapító több felállásban játszott és játszik Európa, valamint az Egyesült Államok számos dzsesszfesztiválján, zenét szerez, verseket ír, népdalokat gyűjt, táncosokkal duettezik. Climbing with Mountains című albuma a 2007-es év legjobb dzsesszlemeze lett, a Fidelio országos szavazásán pedig őt választották meg a 2010-es év dzsessz-személyiségének.

A zenekarvezető-szaxofonos saját magát egy úton járó kereső emberként látja, zenei törekvéseiben az egyetemes harmóniával vágyik egységre. 2010-ben jelent meg Tartim című albuma, majd ezt a Popping Bopping követte 2011-ben. Hangszeres játékára a dinamikus, mégis érzékeny kifejezésmód jellemző, zenei megnyilvánulásaiban a pillanat energiáit kívánja megragadni. Játszott Európa és az Egyesült Államok számos jazz fesztiválján, saját tercettjét vezeti, kortárs táncossal duettezik, népzenét gyűjt, zenét szerez, új utakat keres.

 

Helyszín: A38 Hajó

Időpont: 2014 december 16. kedd 19:00

Jegyár: 1200 Ft.

 

Az esemény hivatalos oldala az a38.hu-n

Top