2013. 12. 22.

The Tiger Lillies (UK)

 

A jövőre huszonöt éves punk-musical-kabarétársulat, a Tiger Lillies ismét Magyarországon! A „herélt horrormágus”, a hihetetlen falzettben éneklő Martyn Jaques kultikus zenekara ezúttal egy legnagyobb sikereiből összeállított koncertműsorral lép fel az A38 Hajón.

Az 1989-ben alakult brit együttes és kamaraszínházi társulat, a Tiger Lillies önmagát nemes egyszerűséggel „anarchista Brechtiánus utcai opera triónak” nevezi, és a meghatározás igencsak találó. Az eredetileg teológus-filozófusnak tanuló Martyn Jaques egy 80-as évekbeli, sohói squatban szervezte meg a zenekart, ami már a kezdetekkor is elsősorban zenés színházat akart csinálni, nem annyira koncerteket.

A Tiger Lillies sötét, gunyoros, ironikus, Bertolt Brecht színházi technikáit a varietével, orfeummal, musicallel, utcaszínházzal és zenével ötvöző előadásai hamar kultstátuszba röpítették a formációt. Olyannyira, hogy a kezdetben kifejezetten „rendszeren kívüli”, underground és avantgarde társulat a kétezres évekre akkora intézményes elismertséget szerzett, hogy 2002-ben Shockheaded Peter (Heinrich Hoffmann Kócos Peti című mesekönyvének feldolgozását Jógyerekek képeskönyve címmel az Örkény Színház játszotta) című musicalje elnyerte a brit színházi szakma legnagyobb elismerését, a Laurence Olivier díjat, Gorey End című lemezét pedig Grammyra is jelölték a következő évben.

A Tiger Lillies nem először jár Magyarországon, de korábban kifejezetten egy-egy színházi produkcióval lépett fel a „társulat”, most viszont határozottan „koncertesítette” eddigi életművének legjobb darabjait. A 2012-ben kilépett korábbi dobos, Adrian Huge helyett az immár teljes jogú új tag, Nagy-Britannia egyik legjobb dzsesszdobosa, Mike Pickering érkezik.

Az együttes tagjai:
– Martyn Jaques:
 ének, tangóharmonika, zongora, ukulele
– Adrian Stout: nagybőgő, zenélő fűrész, theremin, ének
– Mike Pickering: dob, ütősök

Időpont: 2013. december 22., vasárnap 20.00

Helyszín: A38 Hajó, koncertterem

Jegyárak: 3500 Ft, elővételben 3000 Ft, jegyvásárlás személyesen illetve az alábbi linken

A zenekar hivatalos honalpja
A zenekar facebook oldala
Az esemény facebook oldala

Top