2019. 10. 18.

The Rasmus (FI) | Dead Letters Tour 2019

 

Osztatlan sikert arató, az A38 Hajón 2018-ban tartott koncertje után újra Budapesten a The Rasmus! A megkerülhetetlen slágerekkel világhírnévre törő finn csapat aktuális turnéján a legnagyobb sikerű lemeze, a Dead Letters anyagát játssza újra. Annak érdekében, hogy ezúttal egy érdeklődő se maradjon le, a szervező A38 Hajó a nagy befogadóképességű Barba Negra Music Clubban valósítja meg a koncertet, amelyre korlátozott darabszámban extra kilátást biztosító erkély jegyek is kaphatók. Aki odáig volt érte akkor, vagy csak később szerette meg Lauri Ylönen és zenekara 2003-as mérföldkő-lemezét, ne maradjon le: elejétől a végéig megszólal róla minden dal az októberi koncerten!

A 2003-ban megjelent ikonikus daluk óta azért nem jelent meg hasonló sikerű slágerük, mert az In the Shadows menetelését lehetetlen is lenne fölözni. Rongyosra játszották a rádiók a világ szinte összes országában, több állomáson a mai napig gyakran megszólal. A dal és a zenekar sikeréhez persze az is hozzájárult, hogy Lauri Ylönen énekes belopta magát a tinilányok szívébe – a hazai rajongók például sűrűn találkozhattak az arcával a Bravo vagy Popcorn magazinokban.

Természetesen nem dőltek hátra a “varjús dal” után: 2003 óta négy nagylemezük és egy best of albumuk jelent meg, legújabb kiadványuk a 2017 őszén megjelent Dark Matters. Öt évvel legutóbbi nagylemezük, a 2012-es ‘The Rasmus’ után továbbviszik azt a stílust, ami a világhírnév felé vitte őket: sajátos skandináviai melankóliára felépített, rock-metal alapú dalokból írnak rádióbarát popzenét. Új lemezük sokszínűségében megjelenik a Maroon5 és Ed Sheeran világa is, de ne ijedjen meg egy rocker sem: megmaradt a feketeruhás, rockos hangulat is, és zúzásban sem szűkölködik a Dark Matters.

Az új album egyébként ötéves szünet után született meg: 2012-ben a zenekar a háttérbe húzódás mellett döntött, ami után Ylönen Los Angelesbe költözött. Úgy tűnik, hogy pont erre az elvonulásra volt szüksége a Rasmusnak: Kalifornia hatása több dalt ihletett az új lemezen, amivel bebizonyították, hogy megvan még bennük az In the Shadows energiája.

Időpont: 2019. október 18. péntek, 20:00

Helyszín: Barba Negra Music Club

Jegyek: 1. limitált elővételes jegyár 4.900,- Ft; 2. limitált elővételes jegyár 5.900,- Ft; Normál jegyár 6.900,- Ft; Erkély jegy 11.900,- Ft

Online jegyvásárlás

Facebook esemény

Top