2013. 05. 16.

The Carbonfools

vendég: colorStar
A colorStar Facebook oldala

A The Carbonfools (Szénhülyék) egy magyar (de angolul éneklő), elsősorban elektronikus zenei együttes. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Egyedi hangzásviláguk alapja az elektronikus és az élő hangszeres zene egysége.

Az együttes a 2001-es Sziget Fesztiválon debütált, első nagylemezük, a Poisoned Goulash (Mérgezett Gulyás) 2004-ben jelent meg a CrossRoads Records-nál. 2006-ban csatlakozott hozzájuk Fehér Balázs énekes, aki énekével és dalszövegeivel dobta fel az együttes zenéjét.
Második nagylemezüket, a Carbonheartot (Szénszív) 2008-ban jelentette meg az 1G Records. Tulajdonképpen ezzel az lemezzel léptek be a magyar zenei elitbe, dalaikat előszeretettel játszották a magyar televíziók és rádiók, és több mint százezer ember töltötte le őket. Magyarország legismertebb koncertzenekaraként folyamatosan járják az országot, 2010-ben két londoni fellépésük is volt.

2010 végén jelent meg a harmadik nagylemezük, a Carbonsoul (Szénlélek), mely stílusában hasonlít az előző lemezre, megmaradt a jellegzetes “carbonos techno űrrock” hangzás, megspékelve új elemekkel mint például new wave vagy blues. DJ Titusz ezt nyilatkozta a lemezről:„Ez a lemez sokkal dal orientáltabb, mint az előző, több szerepet kapott Balázs hangja, megjelentek új elemek, mint a new wave, blues, de persze megmaradt a jellegzetes carbonos pszichedelikus techno-rock massza is.”
Fennállásuk alatt rengeteg remixet készítettek olyan elõadóknak, mint például a Noir Désir, Kispál és a Borz, Jazz+Az, Korai Öröm, Kimnowak, Anando Drom, stb. Angliában a Mint Source kiadó három maxilemezt jelentetett meg, melyek igen kedvezõ fogadtatásban részesültek az angol DJ-k körében.

Legismertebb számaik a Carbonsoul lemezről a Hideaway (Rejtekhely), a Sunset (Naplemente) valamint a Clublights (Clubfények).

PONTOS KEZDÉSEK!
19:00-20:00 colorStar
20:30-21:50 Carbonfools

Jegyárak: elővételben 999 Ft, a helyszínen 1499 Ft

JEGYIRODÁK:
• Nyugati téri Sziget jegyértékesítő pont
• Fesztiváljegy.hu iroda

Online értékesítés
A Carbonfools hivatalos oldala
A Carbonfools Facebook oldala
Az esemény Facebook oldala

Top