2013. 12. 07.

The Advent

Rég várt buli – azaz: klub show – érkezik Mikulásra. Száncsengők és rénszarvasok helyett azonban teljesen másfajta csilingelés tölti be a Corvintetőt. A brit techno-legenda, The Advent mellett Hot X, SanFranciscoBeat és Gabor Kraft is táncoltat.

A madeirai születésű Cisco Ferreira már akkor jó helyen nyüzsgött, mikor a techno, mint olyan, még csak formálódott. Kiskorától Londonban nevelkedett, hangmérnöki sulit végzett, és a szakmájában kezdett el dolgozni. Rock-, indie-, majd pop- és dance-előadók lemezei körül ügyködött. ’87 körül a klubokat letaroló acid house őt is elragadta, illetve felkérést kapott, hogy – többek közt – Derrick May anyagán dolgozhasson.

A portugál pionír 1988-ban hozta ki első számát. Ekkortájt indultak be a Live Public Address néven elhíresült estjei is, melyek során a közönség füle hallatára, élőben állított elő elektronikus zenét. A nagy áttörésre ’93-ig kellett várnia, mikor Mr.G (azaz: Colin McBean) nevű barátjával, The Advent néven leszerződtette őket az Internal Records. Itt egy tucat EP-jük és 3 albumuk (az Elements Of Life, a Shaded Elementz majd a New Beginings című mérföldkövek) látott napvilágot. Cisco ’99 óta egymaga viszi szerte a világba hatalmas sikernek örvendő projektjét, és saját kiadójának, a Kombination Research-nek is egyengeti útját. Emellett az Abstract, Innersound és G.Flame nevek mögött is ő alkot, időnként még régi társát, Mr.G-t is bevonva. Techno, elektro és house zenékkel teli, mesteri kiadványainak (pl. a FFRR és a Tresor címkéknél), remixeinek (Ben Sims, Umek) és az együttműködéseinek (Space Opera, Red Eye, Industrialyzer) listája egyaránt impozáns.

A techno-fesztiválhangulatot exkluzív klubra optimalizáló Hot X-ünk és SanFranciscoBeatünk mellett Gabor Kraft fog még elektronikával dúsítani. Ennek bizony eljött az ideje!

Helyszín: Corvintető 

Időpont: december 7. 22:00

The Advent facebook oldala 

Top