2013. 10. 15.

Takáts Eszter akusztikus koncert

Takáts Eszter Utcazene Fesztivál első díjas pécsi dalszerző, énekes, gitáros. Gyerekkora óta foglalkozik zenéléssel (tizenöt éves korában került be a zalaegerszegi Free Time Band együttesbe), a Pécsi Tudományegyetem Művészeti karának karvezetői szakán végzett. Szólóban és zenekari felállásban is színpadra lép. Első önálló kiadású lemeze a Rövidtáv címet viseli,, második albumát a Gumizsuzsi zenekarral közösen adta ki (Kaucsuk Szuzie), 2009-ben megjelent harmadik korongja pedig a Ha egy nő szeret… címet viseli. Sanzonos-jazzes-hippis dallamait, előadásmódját hasonlítják Koncz Zsuzsához és Suzanne Vegához is, mégsem lehet igazán besorolni művészetét egy zenei kategóriába sem; ő maga „mezítlábas városi folknak” nevezi.

A Petőfi Rádiónak köszönhetően sláger lett a Postás és a Drága idő című száma. 2011-ben jelent meg Keményvaj című EP-je (procuder: Müller Péter Sziámi), amit hamarosan a Karcos üdvözlet album követett. Bár Takáts Eszter általában saját dalait adja elő, az új lemezen szerepel egy megzenésített Halmai Tamás-vers is.

Cseh Tamás-emlékesteken is fellépett, a Karcos üdvözleten a Göröngy dal c. szám is az ő emlékére íródott. 2012-ben indult a Nem a jutalomért… koncert sorozat, melyek magyarországi templomokban kerülnek megrendezésre. 2012-ben a …CATSANDOX fromáció alakult meg, melyel a nyári fesztivál szezont játszották végig. A zenekarba csatlakozott Müller Péter Sziámi ének és kutyaütő-hangszerekkel, valamint Kirchner Péter az Európa Kiadó szólógitárosa.

A koncert mottója: Mégis van szőlőlekvár! Eszter ezúttal bandája nélkül, szólóban adja
elő kedvenc dalait az eddig megjelent 7 nagylemezéről. A sanzontól a
jazz hatású folk-ig mindenre számíthatunk, ami kiömölhet egy akusztikus
gitáron.

Időpont: október 15. kedd 20:00

Helyszín: Fogasház Kert

A koncert ingyenes!

Takáts Eszter hivatalos oldala
Takáts Eszter Facebook oldala

Az esemény hivatalos oldala

Top