2013. 06. 12.

Sziget Eye

Sziget Eye a neve annak a hatalmas, mintegy 65 méter magas óriáskeréknek, amelyet pénteken állítottak fel a fővárosi Erzsébet téren. A London Eye-ra mintájára akár Budapest Eye nevet is kaphatta volna, de mivel a látványosság később áttelepül a Sziget fesztiválra így a Sziget Eye nevet kapta. A Belváros önkormányzata és a Sziget Szervezőiroda által felállított Sziget Eye hat hétig várja az érdeklődőket a belvárosban – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Az óriáskerék maximális kapacitása 332 fő, a menetidő legalább tíz perc. A hatalmas szerkezet alkotóelemeit 24 konténerben szállították a helyszínre, majd egy 160 tonnás daru segítségével hat nap alatt húsz ember építette fel. Az ideiglenesen telepített építmények közül a fővárosi Sziget Eye az egyik legnagyobb méretű Európában: 65 méter magas, 37 darab nyolcszemélyes, légkondicionált, zárt kabinnal, valamint egy négyfős VIP-kabinnal rendelkezik. Hasonló kerekek több világvárosban működnek. Az Erzsébet téren felállított szerkezet is megjárta már többek között Párizst, Brüsszelt és Milánót.

Az elkövetkező hat hétben vasárnaptól csütörtökig, reggeltől 24 óráig, pénteken és szombaton reggeltől hajnali kettőig pörög a Sziget Eye a belvárosban.

Jegyárak:
Felnőtt: 2400 Ft
140 cm testmagasság alatt: 1500 Ft
Hop on hop off jeggyel rendelkezőknek: 2000 Ft

Top