2014. 12. 01.

Suicide Silence (USA) – You Can’t Stop Me Tour

December 1. a deathcore nagy ünnepe lesz: a Budapesten pár éve elsöprő koncertet adó,
karizmatikus frontemberének tavalyelőtti halálát nem egykönnyen kiheverő Suicide Silence
nagyszabású európai turnén mutatja be júliusban megjelenő új nagylemezét. Új énekes, régi erő: a You Can’t Stop Me a legsúlyosabb SS-hagyományokat követi, és nem kétséges, hogy a két amerikai előzenekarral kiegészülő koncert egyszerre lesz méltó tisztelgés Mitch Lucker emléke előtt, és egy ismét magára találó együttes kimeríthetetlen energiáinak bizonyítéka.

Ha egyetlen szóban akarnánk összefoglalni a Suicide Silence pályáját, azt
mondanánk: „üstökösszerű”, és ebben az esetben ez igazán nem lenne üres újságírói túlzás. Ahogy a zenekar néhány tagcsere után berobbant a deathcore-t, de tágabban az egész extrém metált újraértelmező-felforgató The Cleansinggel, az párját ritkítja. A könyörtelen és kompromisszummentes album, az arról hörgő-üvöltő death-math-black metal mindenki teljes megrökönyödésére a Billboard 100-ban nyitott, és a siker csúcsaira katapultálta a Suicide Silence-t, meg a lemezt kiadó Century Mediát. Addig a deathcore kevesek szűk körű ügye volt – az SS bebizonyította, hogy a legextrémebb műfajok képviselői is betörhetnek a mainstreambe, anélkül hogy eladnák magukat vagy hiteltelenné válnának.A következő lemez már a Billboard 40-be érkezett. A trú metálarcok csak hüledeztek, de el kellett ismerniük, hogy a Suicide Silence nem tett semmiféle engedményt: ugyanaz a letaglózó brutalitás, változatos műfajkezelés, amit egyrészt a karizmatikus frontember, Mitch Lucker elképesztő intenzitású jelenléte, másrészt a félelmetes zenekari virtuozitás tart össze.És a Suicide Silence még ennél is magasabbra tudta tenni a lécet: a harmadik albumról a You Only Live Once, nem kis részt a hozzá készült zseniális klipnek köszönhetően harmincötmilliós nézettséget szedett össze a YouTube-on – extrém metálban addig ilyesmi elképzelhetetlen volt. 2012 októberében aztán brutális körülmények között szakadt meg a sikersorozat: Lucker motorbalesetet szenvedett, és néhány nap múlva belehalt sérüléseibe. Sokak számára a Suicide Silence egyet jelentett a frontemberrel, és a zenekarnak is közel egy évébe telt, amíg úgy-ahogy kiheverte halálát. Közben 2012 decemberében megtartotta a metáltörténelem egyik legszomorúbb koncertjét, a nagyon kifejező A vég a kezdet címmel.Ezen jó pár deathcore énekes adta elő a Suicide Silence számait, köztük az All Shall Parish frontembere, Hernan ‘Eddie’ Hermida. Egy évvel később pedig bejelentették, hogy a zenekar kiadja az emlékkoncertet DVD-n, ezzel mintegy lezárva a Lucker-korszakot, és új anyag írásába kezd, az új frontember pedig nem más lesz, mint Hermida.

Így érkeztünk el a mai naphoz: az extrém metál történetének talán negnagyobb várakozássalövezett lemeze, a Suicide Silence visszatérő albuma július 11-én jelenik meg a Nuclear Blastnél. Az együttes pedig, immár Hermidával, nagyszabású turnéra indul, ami december 1-jén érkezik Budapestre, az A38 Hajóra.

A zenekar tagjai

Eddie Hermida: ének

Chris Garza: gitár

Mark Heylmun: gitár

Dan Kenny: basszusgitár

Alex Lopez: dob

Helyszín: A38 Hajó

Időpont: 2014. december 1., hétfő 20:30

Jegyár: 4500 Ft, elővételben: 3900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

Az esemény hivatalos oldala az a38.hu-n

A Suicide Silence Facebook oldala

Top