2013. 11. 15.

Soul Cure x Miles Cleret

 

2002-ben visszatérve egy ghánai kirándulásból Miles Cleret megalapította a Soundway hanglemezkiadót és a begyűjtött afrikai lemezekből összeállította első válogatáslemezét “Ghana Soundz – Afro-beat, Funk & Fusion in 70’s Ghana” címmel. Akkor még ő sem gondolta, hogy egy évtized alatt a kiadója megkerülhetetlen lesz, ha afro, karibi és latin zenékről beszélünk.

Azóta alapos régészeti munkával olyan országok elfeledett felvételeit tette újra elérhetővé, mint Etiópia, Benin, Ghána, Kolumbia, Nigéria, Panama, Trinidad, Kenya vagy éppen Thaiföld.

Bár az utóbbi évben néhány válogatott kortárs zenész lemezét is sikerrel dobta piacra (többek között Quantic zenekara, az Ondatropica is a Soundway-hez igazolt), a kiadó sikere elsősorban annak köszönhető, hogy Cleret a ’60-70-80-as évek progresszív hangzását részesíti előnyben. Hogy milyen jó érzékkel válogat, jól példázza, hogy a benini Orchestre Poly-Rythmo zenekar évtizedekkel az eredeti megjelenéseik után mára igazi közönségkedvenccé vált a nemzetközi koncertszíntéren. Ehhez azonban először egy gondosan összerakott válogatáslemezre volt szükség a társaság régi számaiból, ami nem fogjátok kitalálni, melyik kiadónál jelent meg…

Miles Cleret szettjeiben az afro-beat, funk, highlife, ethio-jazz, molam, calypso, cumbia, champeta, biguine, latin-jazz és disco stílusok jól megférnek egymás mellett, de a korabeli beat zenéket is előszeretettel rakja tű alá.

Aki ott volt a tavalyi Frank Gossner bulin, azóta is emlegeti, november 15-én este valami hasonlóra számíthatunk.

Fellépők:

Miles Cleret (SOUNDWAY RECORDS, UK)
Dj Gandharva (Budabeats)
Dj Von Yodi (Mana Mana)

A belépés ingyenes!

Az esemény Facebook oldala

A Soundway Records hivatalos oldala

A Budabeats hivatalos oldala

A Fogas Ház hivatalos oldala

Top