2013. 08. 27.

Shantel & Bucovina Club Orkestar (D)

A bukovinai felmenőkkel rendelkező, de Németországban, Frankfurtban született Stefan Hantel napjaink egyik legjobban pörgő világzenei előadója; legyen szó a színpadon nyújtott, a közönség igényeit határtalanul kiszolgáló teljesítményéről, koncertjei számáról vagy népszerűségéről. Életvidám és minden ízében eklektikus, a folkzenei tradíciókból éppúgy, mint a modern idők dallamaiból ötleteket merítő muzsikái kelet-európai, balkáni rezes és arab tánczenék ötvözetén alapul, de a diszkóuniverzum hangjai is otthonra találnak benne. Zenekarával, a Bucovina Club Orkestarral rendre a legnagyobb tömegeket megmozgató fesztiválokon lép fel, legyen szó akár a Montreux-i Jazzfesztiválról, a Glastonbury-ről vagy a Szigetről.

Hősünk a kilencvenes években párizsi iparművészeti tanulmányai során vált az elektronikus klubzenék rabjává. Hazatérve hamarosan megalapította első klubját, a Lissaniát, és 1997-ben Club Guerilla címmel az első technolemezét is megjelentette, melyet a Higher Than The Funk, majd a Great Delay követett, egyelőre még mérsékelt nemzetközi figyelemmel. Az igaz áttörést a 2005-ös Bucovina Club című albuma hozta; a lemezzel Shantel a Balkan Beat mozgalom világjáró nagykövete, és irányadó muzsikusa vált. Következő átütő sikert hozó munkája, a Disco Partizani már világhírű zenészek bevonásával készült – többek közt a Taraf de Haidouks, a Bratsch és Roy Paci zenekarából -, és mire a 2009-es Planet Paprika megjelent, Shantel a világzenei rádióműsorok kedvence, illetve legtöbb játszott előadója lett.

Ha zenéről van szó, Shantel étvágya nem ismer határokat, stílusbeli kötöttségeket, illetve szigorú műfaji előírásokat; legfrissebb albumán, a 2012 elején megjelent Anarchy & Romance-n a hatvanas évek garázsrockját és beatjét keverte a védjegyének számító balkáni poppal, sőt a különleges egyveleget még egy kis electro-funkkal is megfűszerezte.

Időpont:
2013. augusztus 27. 20:00

Jegyárak:
Elővételben: 1999 Ft
Helyszínen: 2999 Ft

Jegyirodák:
• Budapest Park helyszíni jegypénztáraiban koncertnapokon 17 órától
• Nyugati téri Sziget jegyértékesítő pont
• Fesztiváljegy.hu iroda

Online jegyértékesítés

Shantel hivatalos oldala és Facebook oldala
Az esemény Facebook oldala

Top