2018. 02. 08.

Sevdaliza

 

Először Budapesten az iráni születésű, hollandiai énekes-művész, aki saját definíciót adott a modern popzenének.

Miután tavasszal megjelent bemutatkozó albumával lenyűgözte a nyugat-európai és az amerikai közönséget, februárban végre Magyarországon is közelebbről megismerhetjük SEVDALIZA művészetét.

A kísérleti popban utazó énekesnő munkássága túlmutat a műfaj képviselőinek nagy átlagán: provokatív és szexi megjelenése mellett olyan globális és aktuális témákat feszeget dalaiban, mint a nők helyzete, a szexualitás, az anyaság és a hatalom.

Személyisége komplex és szélsőséges, amit életútja is alátámaszt: ötéves volt, amikor családjával Iránból Hollandiába költöztek, volt profi kosaras a holland nemzeti válogatottban, és kommunikáció szakon diplomázott. Művésznevének háttere is sokszínűségét erősíti: a Sevdaliza törökül szerelmet jelent, a portugálban a melankóliához, az arab kultúrában pedig a fekete epéhez köthető. „Ez a három egyszerre vagyok én” – nyilatkozta egy interjúban az énekesnő.

Saját bevallása szerint az a célja, hogy minél letisztultabb és őszintébb üzenetet adhasson át a közönségének, de nem fél a megbotránkoztatástól sem: a Human c. dalára forgatott bevállalós klipet már több mint nyolcmillióan nézték meg YouTube-on, de nem érdemes elmenni a Massive Attack zenei és a Radiohead képi világát idéző Marilyn Monroe videója mellett sem.

Más közreműködései mellett kiemelkedik még SEVDALIZA A$ap Ferggel, a New York-i A$ap Mob oszlopos tagjával készült közös szerzeménye is, amivel egy kiemelkedő rosszfiús-rosszlányos dalt hoztak össze.

Helyszín: A38 hajó

Időpont: 2018 február 8., 20:00

Jegyek: Kedvezményes 2500 Ft, Normál 3500 Ft

Online jegyvásárlás

Facebook

 

Top