2013. 06. 20.

Rotfront (D)

Hangos, színes, pozitív energiát sugároz, és építőelemeinek legerősebb kötőanyaga a multikulturalizmus; ezek a jelzők ugyanúgy illenek Berlinre, mint a város leghangosabb bulizenekarára, a Rotfrontra. Legyenek akár négyen, heten, tizenketten vagy tizenöten, a német, orosz, angol és magyar nyelven egyaránt megszólaló Rotfront szereplése minden felállásban garancia egy hajnalig tartó káeurópai fiesztára.

A főleg ska-, ragga-, cumbia-, és klezmer-játékokban utazó, de a kelet-európai turbópolkát és az urbánus hip-hop műfaját is magáénak tudó nemzetközi hírű zenész kollektíva tíz évvel ezelőtt jött létre Berlin egyik kultikus szórakozóhelyén, a Kaffee Burgerben álmodozó emigráns művészekből. A berlini kultklubban rendre teltházas bulikat levezénylő együttest a Balatonban és a Batu Kármenben is megforduló Wahorn Simon, valamint a helyi Kelet-Európa-kultuszt megalapozó Russendisko egyik népszerű arca, Jurij Gurzsi hívta életre amerikai, ausztrál és német zenésztársaival, akikkel az évek során Európa legkedveltebb fellépőhelyeit és fesztiváljait is bevették.

A Gryllus Dorkát is soraiban tudó együttesnek eddig két lemeze jelent meg; az első 2009-ben Emigrantski Raggamuffin, míg a másik két évvel később VisaFree címmel.

Időpont:
2013. július 20.

Jegyárak:
Elővételben: 999 Ft
Helyszínen: 1499 Ft

Jegyirodák:
• Budapest Park helyszíni jegypénztáraiban koncertnapokon 17 órától
• Nyugati téri Sziget jegyértékesítő pont
• Fesztiváljegy.hu iroda

Online jegyértékesítés

A RotFront hivatalos oldala
A RotFront Facebook oldala
Az esemény Facebook oldala

Top