2013. 06. 20.

Princess Chelsea (NZ)

Chelsea Nikkel zenei pályafutása szinte követhetetlen, különböző formációival számtalan stílusban megvetette már a lábát. Keménykedett a Teen Wolf nevű bandában, álmodozott a Brunettes nevű formáció live session tagjaként, sőt, még soul-os Paul McCartney feldolgozásokat is készített a Disciples of Macca nevű együttesével. Ám ez sem volt elég a bársonyos vokállal és remek zongora-tehetséggel megáldott hölgynek, így megalapította egyszemélyes szólóprojektjét, melyhez élőben három zenésztársa csatlakozik.

Princess Chelsea 2012-ben előállt az év egyik – a szó legjobb értelmében vett – leghipszterebb videójával. A Cigarette Duet a maga hátborzongató egyszerűségével hódította meg egy szempillantás alatt az egész blogszférát, mára több mint 8 millióan nézték meg Youtube-on.
„Olyan, mintha Nancy Sinatra és Lee Hazlewood énekelne a szintetizátorok poklában, még egy kis gonoszsággal megtoldva”– írta róla a Guardian.

eeeeeeeeee

2011-es Lil’ Golden Book névre keresztelt debütáló albuma pedig egyszerre édes és roppantmód keserű. Minden dal önmagában egy varázslatos kis tanmese, mely így összességében egy egészen különös világba kalauzolja a hallgatót, amelyet a szaksajtó a következőképpen jellemzett: „Olyan, mintha egy Disney-film zenéje találkozna egy olyan Kraftwerkkel, aminek Enya a frontembere, mindezt a ’60-as években.”
És bár a ’60-as évek kellemes french pop-hatása tagadhatatlan, Princess Chelsea tanulságos történeteit gyermekeknek semmiképp sem ajánljuk!

Jegyek/Tickets

* Elővételben június 3-tól a Toldi pultjában/In advance at Toldi Klub: 1000 HUF
* A helyszínen/At the door: 1500 HUF

Princess Chelsea (New Zealand)
2013.06.20, 22 óra/20th June 2013, 10 pm
Toldi Klub

Top