2013. 09. 21.

Péterfy Bori Első Lemez Végigjátszó Koncert

 

Péterfy Bori énekesnő-színésznő szólóban már majdnem hét éve van a színpadon. A Love Band zenekar története 2006-ban kezdődött, első albumuk, a mára platinalemezzé lett cím nélküli lemez 2007-ben jelent meg, rajta a zenekar máig legnagyobb slágereivel (Hajolj bele a hajamba, Vámpír, Ópium, Délelőttök a kádba’…). Azóta többször végigjárták az országot, csináltak még 3 sikeres albumot és majdnem kéttucatnyi videóklipet. Az első lemez bemutató koncertje is az A38 hajón volt, ezért most ezt a helyszínt választották arra, hogy a rég nem hallott első lemezt az elejétől a végéig eljátsszák a közönségnek. Utána persze csemegék és újdonságok hallhatók Boriék újkori repertoárjából!

Péterfy Bori 2000. óta tagja a Schilling Árpád vezette Krétakör színháznak, korábban az Avisura Színházi Társaságban, Pintér Béla társulatában és filmekben is játszott – mindezek mellett a rockandroll éppoly fontos része életének, mint a színház: az 2007 tavaszán feloszlott Amorf Ördögök zenekar mellett a még mindig aktív KrétakörSzínészTáncZenekar énekesnője. Október közepén, a Megadó Kiadó gondozásában jelenik meg első szólóanyaga, amelyen a számokat részben a volt anyazenekar alapítói (Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs), részben pedig a Kispál és a Borz, illetve a Kiscsillag zenekarok szövegíró-frontember-gitárosa, Lovasi András szerezte.

Péterfy Bori és kísérete, (az Amorf Ördögök extagjaiból verbuvált Love Band tagjai) a korábbi lemezeiknél jóval sűrűbb és energikusabb anyagot készítettek, amelyen felszabadultan játszanak a rockzene történetének kliséivel. Bori szólólemeze nemcsak virtuózan eklektikus stiláris keverék (Tövisházi Ambrus zenei producer és zeneszerző keze munkája), de múltidéző költészet (Tariska Szabolcs dalszövegei) és a világ aktuális állapotát bemutató, szuperéles fénykép is (Lovasi András dalai).

A Love Band tagjai csuklóból, erőlködés nélkül játszanak diszkót, ős-beatzenét, militáns rockot, mutáns reggae-t és pszichedelikus popot. Bori pedig lazán cserélgeti a szerepeit: sokszor ellenállhatatlan dizőz, néha vérszívó vámpír, máskor meg érzékeny, friss szerelmes tinilány. Mindez mégsem kiszámítható színésznői rutinból jön: lemezen és koncertszínpadon ő igazi popdíva.

A zenekar tagjai:
Péterfy Bori: ének
Drapos Gergely: basszusgitár
Mészáros Ádám: gitár
Laskai Viktor: dob
Pápai István: timbales, bongo, zizi
Tövisházi Ambrus: billentyűs hangszerek

Időpont: 2013. szeptember 21. 20h

Jegyár: 3.000.- Ft, Elővételben: 2.500.- Ft

A zenekar hivatalos oldala
A zenekar Facebook oldala

Az esemény Facebook oldala
A koncert oldala az a38.hu-n

 

Top