2018. 05. 07.

OSHUN (US)

Először érkeznek Budapestre a független kortárs hiphop/soul afrofuturista nőikonjai..

 A duó talán a legizgalmasabb jelenség a maga műfajában, hiszen zenei eklektikájuk egyszerre foglalja magába a masszív dobokat és basszusokat, valamint a lágy dallamokat, amellyel őseik szellemeit megidézve kapcsolják össze a bennünk élő múltat, illetve a ránk váró jövőt.vagyis az OSHUN.

OSHUN egy kéttagú formáció, főleg hip-hop és soul klasszikus műfajokkal lehetne körül rni zenéjüket, ám saját definíció szerint az afrofuturism megtestesítői a zenében.

Hangzásukat tekintve keverik az akusztikusat a digitális hangzásokkal, jellemzőek az erőteljes dobalapok, amit nosztalgikus / 90-es éveket idéző lágy harmóniákkal szőnek körbe.

“Az OSHUN kapcsolatot teremt az ősi szellemek és egy harmonikus holnap között.”

2013-ban alakult a formáció, New Yorkban az NYU-n, egy szerencsés véletlennek köszönhetően. 2015-ös ASASE YAA nevű debüt mixtape-ükkel hatalmas követő bázisre tettek szert a népszerű közösségi felületeken, ezzel egyből felkeltették a legolvasottabb online zenei magazinok figyelmét is (pl.: Rolling Stone, The FADER, Viceland, Huffington Post, NPR, stb.). Mindkét amerikai kontinensen turnéztak már, és most Európa következik.

A közeljövőben tervezik első albumuk kiadását, melyhez komoly vizuális körítéssel is készülnek. Ennél frissebb zenét nem találsz májusban az országban!

Facebook esemény

online jegyvásárlás

Helyszin:  Dürer kert

Időpont:  2018.05.07.-20:00

Jegyek: 2000-3000 Ft

 

Top