2014. 06. 27.

Omar Perry (JAM)

Az A38 Hajón évekkel ezelőtt fellépett reggae-legenda, Lee Scratch Perry fia, Omar Perry az apa álttal kitaposott úton halad tovább: a kortárs reggae és dancehall egyik nagy egyéniségévé vált, és most első magyarországi koncertjét adja. Omar Perryt a Budapest Riddim Band kíséri, és vendégként fellép a remek dán MC, Mystic is. Nagyszerű jamaicai est, hatalmas riddimekkel!

Omar Perry 1968-ban született Kingstonban, és édesapja, a reggae-legenda Lee Scratch Perry révén testközelből nézte végig a roots reggae európai diadalútját a hetvenes években. Az általunk vele készített interjúban például részletesen elmeséli, hogyan nézte végig a reggae egyik legfontosabb európai központja, Max Romeo, a Wailers, Bob Marley és Junior Murvin ezernyi felvételének színhelye, a Black Ark Studios leégését. Már tinédzserként a testvéreivel alapított családi együttesben zenélt: az Upsetter Juniors lényegében a reggae Jackson Five-ja volt.

Omar később hosszú gambiai utazáson próbálta felderíteni hazájának nyugat-afrikai gyökereit, és sokáig dolgozott DJ-ként, selectaként, illetve rádiós szakemberként, aztán sokáig egy reggae-klubot vezetett. A kétezres évek elején aztán Európába, egészen pontosan Belgiumba költözött, és saját lemezek sorát jelentette meg. Az önálló hangját megtaláló Omar Perry igazi reggae-sztárrá vált, valóságos fesztiválkedvenccé, aki Buju Bantonnal éppúgy fellépett, mint a Sly & Robbie duóval vagy Horace Andyvel.

A kitűnő reggae- és dancehall-előadót első magyarországi koncertjén a Budapest Riddim Band kíséri.

Helyszín: A38 Hajó

 Időpont: 2014 június 27. péntek 20:00

Jegyár: 3000 Ft, elővételben: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

 

Az esemény hivatalos oldala az a38.hu-n

Top