2013. 05. 18.

Nouvelle Vague (FR)

Akarod látni azt, amikor Párizs feleségül veszi Hollywoodot?

Kik ők?
Akarod látni egy színpadon Serge Gainsbourg-t Brigitte Bardot-val, vagy azt, amikor Párizs feleségül veszi Hollywoodot? Megnéznéd a nyár legkellemesebb kertmozijában a legjobb francia újhullámos filmeket, sőt: nem is a legjobb filmeket, hanem a legjobb filmek legjobb jeleneteit? Kíváncsi vagy arra, hogy milyen lett volna, ha a Négyszáz csapást Danny Boyle rendezi, a Bolond Pierrot végső vágását Quentin Tarantino hajtja végre, a Tavaly Marienbadbant újra megcsinálja, csak sokkal színesebben Alain Resnais, de a zene olyan, mintha Nino Rota és Vladimir Cosma együtt írta volna?

Ha eddig poptörténelemből csak négyesalára feleltél, mert untattak a kötelező olvasmányok – amelyeket a New Order, a Buzzcocks, az Echo and the Bunnymen, a Bauhaus, a Depeche Mode vagy a Joy Division írt –, akkor is ott a helyed a Nouvelle Vague mostani előadásán, és akkor is, ha már betéve ismered az angolszász punk és new wave korszak legnagyobb slágereit.

A színpad – mint mindig – nagy lesz, de a francia elektro-lounge és modern bossa nova legjobb atmoszférikusai képesek visszakicsinyíteni mindent egy francia kávézó füstös termévé vagy ha éppen azt akarod: csak neked és a szerelmednek játszanak a kedvenc búvóhelyeteken. Egész egyszerűen nem múlhat el ez a nyár anélkül, hogy újra megélj egy nagy találkozást a Love Will Tear Us Aparttal, a Guns Of Brixtonnal, a Blue Monday-jal, a Bela Lugosi’s Deaddel, és persze megannyi ráadással.

Legfontosabb pillanat
Marc Collin és Olivier Libaux a kétezres évek elején hozta létre a Nouvelle Vague zenekart. Köztudott, hogy a két alapító tag és fantasztikus képességű zenészt fellépéseikre mindig káprázatos hangú énekesnők kísérik. Az induláskor Camille és Phoebe Killdeer egyénisége színesítette előadásaikat, de a Marianne Elise, Melanie Pain és Nadeah Miranda nevével fémjelzett korszakban is már többször elvarázsoltak minket páratlan atmoszférájú koncertjeiken.

Amit érdemes tudni
A Nouvelle Vague látogatását mindig óriási érdeklődés övezi hazánkban: az utóbbi öt évben nem egyszer fordult elő, hogy magyarországi koncertjeikre már a meghirdetés pillanatában elkelt az összes belépő. És akkor még nem is beszéltünk az érkezésük hírére, valamint a koncertjeiken elfogyasztott hektoliternyi pezsgők mennyiségéről…
Legfontosabb számok
In a Manner of Speaking,Ever Fallen In Love, Love Will Tear Us Apart, Just Can’t Get Enough, Dancing With Myself, Too Drunk To F**k, Bela Lugosi’s Dead, Guns Of Brixton, Blue Monday, Bizarre Love Triangle, Heart Of Glass, Mala Vida

Jegyárak:
Elővételben: 2999 Ft
Helyszínen: 3899 Ft

JEGYIRODÁK:
• Nyugati téri Sziget jegyértékesítő pont
• Fesztiváljegy.hu iroda

Online jegyvásárlás

YOUTUBE
http://www.youtube.com/watch?v=ivqrAnGRmKI
OFFICIAL
http://www.nouvellesvagues.com/
FACEBOOK
https://hu-hu.facebook.com/nouvellevagueofficial
TWITTER
https://twitter.com/nouvellesvagues
MYSPACE
http://www.myspace.com/nouvellevague

Kedvezményes jegyek vásárolhatók korlátozott számban ITT!

Top