2013. 08. 15.

NOFX (USA)

Veterán kaliforniai punk zenekar, a nyolcvanas és kilencvenes években felnőtt punk generáció ízlését, életérzését, illetve világlátását meghatározó, máig hiperaktív, elnyűhetetlen banda. Pontosan húsz éve vannak a pályán, ezalatt tizenkét stúdióalbumuk jelent meg, munkáikból milliókat adtak el, zenéjük dallamos, felszabadult, de keményen odaszól minden képmutató és merev nyárspolgári konvenciónak.

A NOFX-et Eric Melvin gitáros és Mike Burkett, alias Fat Mike basszeros-énekes hívta életre 1983-ban; nem sokkal a történelmi találkozás után csapódott hozzájuk Erik ‘Smelly’ Sandin dobos, az együttes felállása pedig 1991-re lett végleges Aaron ‘El Hefe’ Abeyta gitáros-trombitás érkezésével. 1994 nemcsak a banda, hanem a modern kori punk zene történetének egyik legerősebb éve volt; a NOFX ekkor adta ki legtöbbet idézett, ma már a műfaj klasszikusai között jegyzett lemezét, a Punk in Drublic-ot, ugyanabban az évben, amikor a Bad Religion a Stranger Than Fictionnel, a Rancid a Let’s Go-val, a Green Day a Dookie-val, illetve az Offspring a Smash-sel jelentkezett. A Punk in Drublic az USA-ban és Kanadában is aranylemez lett.

Nevükhöz fűződik minden idők második leghosszabb punk indulója, a tizennyolc perc, huszonhárom másodperc hosszú The Decline, 2003-ban ők készítették a Bush-kormányzat ellen kőkeményen fellépő Rock Against Bush mozgalom egyik legfontosabb albumát The War on Errorism címmel, legújabb nagylemezük, a Self Entitled pedig 2012. szeptember 11-én jelent meg.

Legfontosabb számok
Cokie The Clown, Everything In Moderation, Leave It Alone, I Bob, Shut Up Already, Stickin’ In My Eye, Seeing Double At The Triple Rock, The Separation Of Church And Skate, X’mas Has Been X’ed

Időpont:
2013. augusztus 15. 20:00

Jegyárak:
Elővételben: 2999 Ft
Helyszínen: 3999 Ft

Jegyirodák:
• Budapest Park helyszíni jegypénztáraiban koncertnapokon 17 órától
• Nyugati téri Sziget jegyértékesítő pont
• Fesztiváljegy.hu iroda

Online jegyértékesítés

A NOFX hivatalos oldala
A NOFX Facebook oldala
Az esemény Facebook oldala

Top