2013. 04. 17.

Mordeye, Puhító, Kegyelemkettes, Smrgl

Négy zenekar, négy világ, négy kompromisszummentes sikoly, négy erőtől duzzadó remek formáció, négy út, amely a fősodron kívül keresi és találja meg a boldogságot, s fedezi fel ismét a zenét!

Mordeye

„Monoton zúgás, proli-ritmika.”
Így határozza meg saját stílusát a zenekar, melynek rendhagyó felállása két basszusgitárt egy dobot és erőteljes elektronikus sávokat jelent.
Zenéjükben egyszerre idézik meg a klasszikus technót és a kisterpeszes matekmetált. Fellépéseik látványvilágát Vjanek teszi befogadhatóvá.

“1991-ben alakultunk More Die néven három basszusgitár és dobgép felállásban. Az akkori budapesti klubélet állandó szereplői voltunk és több alkalommal felléptünk a Sziget fesztiválon is, de 1994-ben a zenekar megszűnt.2011-ben alakultunk újra mordeye néven, a két megmaradt basszusgitáros kiegészült egy hús-vér dobossal, és erőteljes elektronikus hangokkal. Zenénk instrumentális és kötetlen, a rendhagyótól eltérő felállásban gyakran filmzenei hatások érvényesülnek, amelyeket Vjanek saját készítésű video montázsaival vizualizál. Jelenleg koncert repertoárunk felvételein, valamint debütáló videoklipünk elkészítésén, dolgozunk, Ezen kívül arra törekszünk, hogy a jelenlegi hazai klubélet állandó szereplőivé váljunk.”

Felállás:
Kohári Ferenc-basszusgitár
Szekfű Ádám-basszusgitár, elektronika
Váradi György-dobok, elektronika

Puhító

„Metálszamba” – ennyit árul el stílusáról a 2000-es évek derekán összeállt formáció. Groove-ok és spleen-ek, ütősök-fúvósok, áthallások és elhajlások: latinos ritmizáció, rockos hangzás, slágeres – énekelhető! – dallamvilág, ahol balkáni szelek is fújdogálnak. A fin de siècle kurrogásához bőven akad inspiráció: a kolbásztól Lolitáig, a fényképesdoboztól a globális túlélési lehetőségekig mindent megénekelnek.

„Nem viccelnek” – mondta egy kritikusuk, és valóban: a derűs kísérletezés-kalandozás közben sem adnak alább lendületükből, a markáns megszólalásból. Tolják Budapest-szerte klubokban, szerencsére újabban vidékre is ki-kiruccanva, saját számokkal, saját nyavalyákkal.Két daluk az „Ami nem öl meg…” és a „Fekete-fehér képek” tavaly októberben került az MR2 Petıfi Rádió programjába és folyamatosan hallható az éterben.
Nem feledhető: „Ami nem öl meg, az erősít!”.

Felállás:
Kis-Kovács Luca: ének
Dobrocsi Szilárd: trombita
Dorogi László: dob
Horváth Bence: szaxofon, vokál
Kratzl Gábor: basszusgitár
Krunovszky Gábor: ütı hangszerek
Sziládi István: gitár, vokál

Helyszín: A38
Időpont: 2013. 04. 17. Szerda 20:30H
Jegyár: 900.- Ft, Elővételben: 700.- Ft

Top