2020. 03. 27.

MOME FESZT ’20

Azért (is) jó Budapesten élni, mert annyi zenei és művészeti polihisztort lehet itt találni, hogy egy újabb egész estés minifesztivált tudtunk szervezni az őket felvonultató zenekarokból.

A tavalyi buli alapkoncepcióján elindulva, továbbra is MOME-s szervezésben, ismét egy este játszik két, MOME-s hallgatók által alapított együttes (Marble Mist, Mordái) és hogy egyben az egyetemek közti rivalizálás mitológiáját is eloszlassuk, még két, a Képzőhöz kötődő zenekar (TPSRPRT, Mayberian Sanskülotts) koncertjét is meghallgathatjátok.

Lineup:

Tpsrprt: Szabályokat, műfajokat és divatokat elutasító quartet a zárt osztályról. Punk eredetü hangzásvilág, elektronikus zenékböl inspirálódva.

Marble Mist:  Energikus gitárzene a jelenidő frekvenciáján.
A zenekar a nagysikerű őszi lemezbemutató után ismét visszatér a Dürerbe egy hasonlóan lendületes estét biztosítva. Magával ragadó és változatos produkció ahol egymást érik a karakteres gitártémák, az ütős ritmusok, valamint az őszinte magyar és angol nyelvű szövegek. A négy tagból álló banda 2019 őszén megjelent ‘Balance’ című nagylemeze egy országos turné keretein belül hozza egyensúlyba a régit és újat, a magyart és a nemzetközit, a beatet és a rock ‘n’ roll-t.

Mordái: A Mordái a 60-as, 70-es évek kísérletező magyar népzenei vonulatok repertoárjából táplálkozó folk rock zenekar. Hangvételében az útonállók sötét szellemiségét idézi meg.

Mayberian Sanskülot: A 2010-ben Csordás Zita és Balogh Gallusz által alapított Mayberian Sanskülotts kezdetben a nyolcvanas évek magyar undergroundjának kazettás-szamizdatos hangzását kölcsönvéve rögzítette összetéveszthetetlen, hosszú, magányos nyarak és végtelen délutánok varázslatát megéneklő dalait és lemezeit, majd az évek során egyre bővülő tagsággal és zenei eszköztárral, a shoegaze és a dream pop felé kanyarodva építette tovább privát álomvilágát. A Mayberian Sanskülotts zenéje úgy ötvözi a nyolcvanas évek hazai és nemzetközi újhullámos zenekarainak keserédes romantikáját, a shoegaze gleccserként elomló grandiozitását és a kortárs dream pop álomszerű visszhangfüggöny mögé rejtett dallamait, hogy közben mindvégig megőrzi karakteres, azonnal felismerhető hangulatát. A zenekar 2019-ben jelentkezett ‘Neverending Sorry’ című negyedik stúdióalbumával egy hosszabb alkotói folyamatot követően, ami már a Tom-Tom Records gondozásában jelent meg.

Helyszín: Dürer kert

Időpont: 2020. március 27.

Jegyárak: MOME és/vagy MKE-s diákkal 500 Ft, külsősöknek 1500 Ft

Facebook esemény

Top