2014. 06. 14.

Middlemist Red, Run Over Dogs, Néhai Bárány

Pszichedelikus rock, punk, indie, sodrás, lendület, energia és szellemes szövegek három remek zenekar jóvoltából egy estén a teraszon!

Middlemist Red

A Middlemist Red egy 2012 végén alakult pszichedelikus-rock zenét játszó zenekar. ‘As If You Could Mess This Up’ névre keresztelt, négy számos bemutatkozó kislemezüket novemberben mutatták be a Gödör klubban. Az anyagot ‘…az idei év egyik legerősebb hazai bemutatkozása’-ként értékelte a szakma, és a zenei blogok.

A zenekar, megalakulása óta sorra járja Budapest nevesebb klubjait, egyre több emberhez eljuttatva a ‘60-as évek pszichedelikus és beat zenéjével átitatott, modern köntösbe csomagolt zenéjét.

 

Run Over Dogs

A Run Over Dogs közel két éves közös munkáját két tehetségkutató első helyezettjének járó díj, számos koncert élmény és rengeteg munka jellemzi. A négy fiatalból álló zenekar 2012 elején állt össze, hogy azonnal megmérettessék magukat az R33 által szervezett hazai, egyetlen underground zenei tehetségkutatóján. Két héttel az első klip megjelenése után, elkészült az R33, és az A38 tehetségkutatóinak nyertese, progresszív rockot játszó Run Over Dogs első albuma. Az album összesen tíz számot tartalmaz, melyet az elmúlt egy évben tökéletesítettek a zenészek. A zenekar számai közül a közönség visszajelzései alapján a zenekar tagjai, illetve Németh Juci producer vezetésével tevékenykedő szakmai csapat választotta ki a nagylemez zenéit.

 

Néhai bárány

Zeneileg nehéz behatárolni a Néhai Bárányt, hiszen a magyar szövegek a korai Kispál és a Borz hangulatát idézik, miközben nem egyszer felharsan a tipikusan stoner rockos gitárzúzás és a zenekar által itt-ott elrejtett elektronikus hatás, ahogyan a lassabb, dallamosabb darabok is megtalálhatóak, amit jobb híján itthon az alternatív rock közé sorolnak. Az mindenesetre elég alternatív, hogy a dobért és az énekért ugyanaz a személy a felelős, aki egyben a dalszövegekért is.

 

A program hivatalos leírása az A38 oldalán.

Top