2014. 11. 07.

Middlemist Red / Disraeli Gears (UK)

MIDDLEMIST

A Middlemist Red egy 2012 végén alakult pszichedelikus-rock zenét játszó zenekar. ‘As If You Could Mess This Up’ névre keresztelt, négy számos bemutatkozó kislemezüket novemberben mutatták be. Az anyagot ‘…az év egyik legerősebb hazai bemutatkozása’-ként értékelte a szakma, és a zenei blogok.

A zenekar, megalakulása óta sorra járja Budapest nevesebb klubjait, egyre több emberhez eljuttatva a ‘60-as évek pszichedelikus és beat zenéjével átitatott, modern köntösbe csomagolt zenéjét.

Felállás:
Nóvé Soma – ének, gitár
Papp Dávid – gitár
Ürögdi Ábel – dob, vokál
Deli Soma – basszusgitár, vokál

A zenekar Facebook oldala
 

 

DISREAELLI

A kitűnő fiatal angol együttes Leeds-ben alakult 2011-ben, s igen gyorsan nagy népszerűségre tett szert mindenekelőtt kiválóan megformált, sodró gitár-hangzásainak köszönhetően. A zenekar három tagja kitűnő helyi zenész, míg bájos énekesnőjük Dél-Afrikából származik, ami nagy szerepet játszhatott abban, hogy sokan nagy és különös tehetségében, valamint színes egyéniségében a fiatal St. Vincent inkarnációját lássák meg benne.

A zenekar egyébként a legendás Cream együttes második albumától kölcsönözte a nevét, ami amellett, hogy emlékeztet egy fantasztikus zenei teljesítményre egyben magasra is teszi a lécet ahhoz, hogy a fiatal zenekar egy ilyen színvonalra reflektáljon.

De aggódni valónk ezzel kapcsolatban sincs, hisz a fiatal együttes nem csak megidézi, de valóban életre kelti és új, személyes, eredeti tartalommal tölti meg azt a világot, amelyet, mint inspirációt tudatosan s büszkén felvállal.

 A zenekar facebook oldala

 

 

Az esemény hivatalos oldala az a38.hu-n

 

Top