2014. 08. 23.

Marge

Marge 2010 decemberében debütált ingyenesen letölthető And című albumával. Sokoldalú, de azonnal felismerhető zenei világával azóta is hiánypótló szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek. My Way című dalának markáns, művészi képi világú videoklipje az MTV és a 1Music Channel tévéadók egyik leggyakrabban játszott darabja volt, de a címadó szám az MR2 Petőfi Rádió lejátszási listájában is kiemelt helyen szerepelt. Marge művészi sokszínűségét bizonyítja, hogy a londoni Ealing Autumn Festivalon bemutatott Liszt-installációhoz Rapszódia című Liszt-átiratát használták fel. Számos hazai és nemzetközi fesztivál- és klubfellépése után idén ősszel új zenei és vizuális arculattal, illetve ahhoz igazodó színpadi show-val jelenik meg. Az új lemez intimebb, személyesebb, fátyolosabb karaktere új teret hoz létre Marge zenei életében, erre a közreműködő producerek eddigi zenei munkássága önmagában is garancia. A trópusi basszusvonalakkal és glitch-hop elemekkel teletűzdelt zenei alapanyagért két hazai, de külföldön is elismert producer, Tropiic és yvein monq a felelősek.

A nemzetközi trendeket is követő, leginkább a „bassmusic” fogalommal leírható zenei irány ugyan nyomokban megtartja Marge jól ismert soulos, triphopos atmoszféráját, de a frissebb, karakteresebb, kluborientált megszólalásra helyezi a hangsúlyt – Horváth Gáspár (JumoDaddy, Irie Maffia) zenei art direkciója és keverése mellett. A hagyományos zenekari felállás is átalakul: az élő zenészeket DJ live actre és elismert kortárs táncosokra cserélte az énekesnő. A minden esetben élő produkció zenei hátterét a japán családi gyökerekkel bíró DJ Nara (Lépő Julika) jelenti aki Ableton Live és lemezjátszó segítségével kíséri Marge chaos paddal effektezett vokálját. A koreográfiáért és annak előadásáért Forrai Bea tánctanár és koreográfus, Likovics Alexandra díjnyertes táncművész és a mindössze 18 éves tehetség, Kántor Kata felelnek.

A szeptemberben elinduló új színpadi show-k mellett két kislemezzel is jelentkezik még Marge az év folyamán, melyet 2014 év elején az új élő produkció alapját jelentő Under the Visible Line LP követ.

Helyszín: A38 Tetőterasz

Időpont: augusztus 23. szombat 20:00

Jegyár: elővételben 500 Ft

Facebook

Hivatalos honlap

Soundcloud

Youtube

Top