2014. 05. 02.

Manu Delago Handmade (AT)

Manu Delago egyszerre Björk dobosa és a London Symphony Orchestra szólistája, mégis leginkább a “hang” nevű, elképesztően kellemes hangzású ütőhangszer virtuózaként a legismertebb. Kiváló zenekarával minden hallgatóját egy új világba repíti ezen az estén.

Manu Delago épp hogy visszatért világkörüli turnéjáról, amelyen Björk zenekarának dobosaként és hang nevű, különös, fémes hangzású ütőhangszerének virtuózaként játszik, s máris indul saját projektjének és első lemezük nemzetközi bemutatására. A „mesteri és érzéki zenész“ (The Telegraph) rémesen elfoglalt, hiszen a London Symphony Orchestra szólistája is egyszerre, nem beszélve számos megkeresésről és együttműködésről, amelyek között olyan nevek szerepelnek, mint Anoushka Shankar, Shpongle, Bugge Wesseltoft vagy a The Cinematic Orchestra.

Manu szólókarrierje 2007-ben vette kezdetét, amikor feltöltött magáról egy videót a youtube-ra, amelyben a hang hangszeren játszik, s amelyet a mai napig több mint négy millióan tekintettek meg. Azóta a „hang hangszer virtuóza” (The Times) megalakította saját zenekarát, amellyel a világ öt kontinensét járja rendszeresen.

Legújabb lemezének elkészítésében az a Mat Robertson segédkezett, aki Björk és a The Prodigy producereként is ismert. A lemez számtalan elképesztő finomságú zenét mutat fel a csendes akusztikus részektől a szuttyogó, elektronikus beat-ek sodró és hangos világáig.

Manu Delago Handmade nevű formációjának koncertjei kivételes élményt nyújtanak. Kifinomultságot, átszellemültséget, sodró és feloldó hangulatokat, ritmikai tökélyt és négy virtuóz szabadon lüktető közös muzsikálását. Mindegyikük multi-instrumentalista, akik koncertjeiken egy nagyzenekar eszköztárát szólaltatják meg.

”Egy elképesztő ütőhangszeres és hang játékos” – Björk

“És akkor eljött a koncert csúcsa: Manu Delago kirobbanó ütőhangszer-szólója az egekbe vitt!” David Fricke, Rolling Stone

“Egy egészen rendkívüli találkozása a kreativitásnak, meglepetésnek, szépségnek, harmóniának, bölcsességnek, művészetnek, invenciónak, energiának és szórakoztatásnak” Amanda Yensa Manor, újságíró

Felállás
Isa Kurz – ének, zongora, hegedű
Philipp Moll – basszusgitár, szintetizátor, ének
Chris Norz – dob, FX, fények
Manu Delago – hang és dob

Helyszín: A38

Időpont: május 2. (péntek) 19:30

Jegyek: elővételben 1500 Ft, helyszínen 2000 Ft

 

Hivatalos honlap

Facebook

Twitter

Top