2014. 10. 23.

Luis Junior (ES), Lank live, East Cafe, Thomas Stoffer

A madridi világsztár, Luis Junior hangzásvilága a house és a techno nemes ötvözete, amelyben megtalálható a housera jellemző dallamosság és érzés is, amelyeknek köszönhetően az elmúlt három évben a műfaj egyik legismertebb és legjobb producerévé nőtte ki magát. Ezen az estén a műfaj jelentős hazai képviselőivel karöltve lép fel.

1973-ban született Madridban, Luis Vaquero Garcia néven. Zenei karrierje igen fiatalon elkezdett felfelé ívelni. Alig múlt 22, mikor megjelent első EP-je szülővárosa legtermékenyebb kiadójánál, a Quality Madridnál. Az 1990-es évek végéig megszámlálhatatlan lemez került a forgalomba ezen label cimkéivel feltüntetve olyan híres hispán peroducerek kezei alól, mint Dr. Kucho! vagy Wally López. Bár a koncepció – mint az itt említett előadók nevéből is látható – elsősorban a house/tribal house volt, megfértek mellettük a Luis Junior által készített zenék is, melyek ekkoriban műfajukat tekintve leginkább a trance és techno kategóriába tartoztak. Debütáló szerzői albumára viszonylag sokáig kellett várni. Már a harmadik X-én is túl volt mikor megjelent a Neibum, mely lemezzel egy új arcát mutatta meg a közönségnek. A tizenhárom tracket tartalmazó CD a downtempo a leftfield és az ambient stílusjegyeit ötvözi. Ugyanez jellemző második, 2008-as albumára melynek címeAtalsina re, és ami csak digitalis formátumban elérhető. Az, hogy jól sikerültek, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy mindkettőről előszeretettel válogattak trackeket a Chill Out Ibiza compilation albumok szerkesztői.

Hangzásvilága house és a techno ötvözete, amiben megvan a housera jellemző dallamosság és érzelem is. Hosszabb kiállások, időben is terjedelmes, néha tíz percet meghaladó, lassan és tudatosan felépített trackek, végig feszeses basszusok ami mindezek mellett a techno lendületességével párosul. Az elmúlt három évben a műfaj egyik legismertebb és legjobb producerévé nőtte ki magát.

Kétségtelen, hogy az utóbbi évek legfoglalkoztatottabb remixere, aki ezzel párhuzamosan egyre több felkérést kap a világ számos pontjáról, hogy a rá jellemző, egészen egyedi hangzásvilágú DJ szettjével álljon a pult  mögé. Járt már többek közt a Buenos aires-i Bahrein Clubban, a moszkvai Discodomeban, a londoni Ministry Of Soundban, legutóbb Kelet-Európa talán legfelkapotabb fesztiválján, Kazantip-en, Mexikóban, Görögországban, Hollandiában vagy az USA-ban is.Magyarországon személyében ezúttal az egyik legaktuálisabb house producert sikerül bemutatni a hazai közönségnek.

Helyszín: A38 hajó

Időpont: 2014.10.23., 23.45

Jegyár: 2500 Ft
Jegyeket már online is rendelhettek az alábbi linken.
Amennyiben online vásárolod meg jegyedet, kérjük ne felejtsd elhozni és a beléptetéskor bemutatni az emailben kapott vouchert! (Ezt elegendő okostelefonod kijelzőjén is felmutatni, vagy pedig kérünk nyomtasd ki az emailben kapott jegyet! Amennyiben ezt elmulasztod, sajnos nem áll módunkban beengedni a rendezvényre.)

Facebook esemény

Top