2014. 02. 21.

LavaLava & Deepbeats w/ LEON VYNEHALL

A divat ismétli önmagát, állítja az elterjedt mondás. Mi ezen annyit pontosítanánk, hogy ami egyszer gyökeresen megváltoztatta az elektronikus zenei életet, miért ne tehetné meg újból? Persze, hogy megtette. A kétezres évek közepe, vége felé kezdett újra életre kelni az egyszer már méltán bizonyított, a világ számára egy legendás generációt adó régi iskolás house hangzás. Nagy szerepe volt ebben London mellett olyan dél-angliai városoknak, mint például a basszus alapú house zenék elterjedésében kiemelkedő pozíciót betöltő Bristol, illetve a déli elektronikus zenei élet központjának számító Brighton.

Topp Thomas Oliver, ismertebb nevén Leon Vynehall is az új hullám egyik legnagyobb ígérete, aki 2012-ben debütált a brightoni illetőségű Well Rounded Housing Project címkén első önálló kiadványával. Az azóta eltelt alig több mint másfél év alatt, egy a szakma által ismert és elismert producerré nőtte ki magát. Így jelenhetett meg még ugyanabban az évben önálló ep-je a George Fitzgerald által dirigált Man Make Music kiadón, ahol nem mellesleg (Christian Piers-el közös) Laszlo Dancehall alteregójának két korongja is napvilágot látott.

A kezdeti sikerek után nem kellett sokat várni rá, hogy a következő évben újabb két lemezzel képviseltesse magát olyan kurrens labeleken, mint a Martyn vezette 3024, vagy a legendás Ninja Tune artist Fink, valamint Will Saul közös istállója az Aus Music. Energikus szettjeiben kiválóan megfér egymás mellett a lo-fi house, a uk-garage hangzással vastagon átitatott táncparkett bomba, ha épp nem egy berlini raw techno-t kever chigago house-ra a legnagyobb természetességgel. Teszi ezt legnagyobb örömünkre február 21-én a Corvintetőn, ahol egy estére egyesíti erejét a LavaLava és a Deepbeats csapata, keretbe foglalva Vynehall úr kétórás szelíd ámokfutását.

Leon Vynehall PR SHOT 1

Jegyár: 1000 Ft

Helyszín: Corvintető

Időpont: 2014 02.21. ( 22:00-6:00 )

Az esemény Facebook oldala

A LavaLava hivatalos Facebook oldala

A LavaLava Soundcloud oldala

Tolo hivatalos Facebook oldala

Tolo Soundcloud oldala

Top