2019. 04. 17.

L.E.J. (FR)

 

Az utóbbi évek egyik legnagyobb francia sikertörténete három bűbájos zenészlány triója, a L.E.J. A nyári slágerek kedves és franciásan elegáns feldolgozásaival hatalmasat robbantott dizőzök tavaly jelentették meg első saját dalokat tartalmazó nagylemezüket. Gyönyörű akusztikus dalok, csengő vokálok, üde sanzon-pop: ez a L.E.J., mely első magyarországi koncertjét a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében tartja az A38 Hajón.

Az utóbbi évek egyik legngyobb francia sikertörténete három bűbájos zenészlány triója, a L.E.J. Lucie, Elisa és Juliette ‒ a keresztneveik kezdőbetűiből összeállt mozaikszót 2015 nyarán ismerte meg több millió ember, amikor szó szerint egyik napról a másikra berobbantak a köztudatba egy laza, akusztikus mashuppal. Ritka az olyan eset, amikor egy mindössze két és fél perces, egyetlen snittből álló, hangszerként egyetlen csellót felvonultató klip pár nap alatt közel nyolcvanmmilliós nézettséget ér el. A SUMMER 15 pont ezt tette: a nyár nagy slágereit (Diplo és Mø Lean On-ját, Mark Ronson és Bruno Mars Uptown Funk-ját, Rihanna, Nicki Minaj, Stromae, Pharrell dalait és az aktuális francia slágereket egyetlen mashupba tömörítő klip eszméletlen sikert aratott.

A három ‒ egyébként szinte hónapra pontosan egyidős és gyerekkoruk óta barátnő ‒ lány pedig egyenesen a világhírbe katapultált. Az azóta eltelt három év alatt jóformán mindenütt koncerteztek a párizsi Olympiától az SXSW-ig, a cannes-i filmfesztiváltól a párizsi eb-döntőig. Közben a feldolgozások mellé szépen csepegtették saját szerzeményeiket is, melyekben megcsillogtatták erényeiket: csegő énekhangjuk csodás összhangját, a finom, csellóra és billentyűsökre épülő akusztikus hangszereléseket, és az üde slágererzékenységet. A dalokból összegyűlt egy nagylemezre való, melyet tavaly adott ki a trió ‒ a feldolgozásokhoz hasonló sikerre.

A kortárs francia pop egyik legizgalmasabb produkciója érkezik tehát a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében az A38 Hajóra.

Helyszín: A38 Hajó, Budapest

Időpont: 2019. április 17. szerda 20:00

Jegyek:
Elővételben: 4.900 Ft
Normál: 5.900 Ft

Online jegyvásárlás

Facebook esemény

Top