2013. 10. 27.

Kwoon (FR)

Idén tavasszal a nyugat-európai post-rock csúcstalálkozóként is ismert belga Dunk!Festivalon már kiemelt fellépőként állhatott színpadra Stephen O’Malley és az iLiKETRAiNS oldalán Franciaország legnagyobb ígérete, a Kwoon, akik most októberben végre Budapesten is bebizonyítják, hogy a filmszerű hatásoktól sem mentes, egyszerre lebegtető és katartikus hangzásviláguk azok számára is lebilincselő lehet, akik egyébként nem ebben a közegben várnának feltöltődést vagy kikapcsolódást.

A Kwoon Párizsban alakult 2006-ban, s már megalakulásának évében kiadta nagy visszhangot kiváltó Tales and Dreams című lemezét, amely új fejezetet nyitott a francia zene történetében, ahol a szabad szárnyalású ezerszínű zene új szigetét hozta létre a megannyi díjjal jutalmazott I Lived on the Moon című klipjük, amely igazi bombasiker lett.

A zenekart egy napon kezdték emlegetni olyan zenei nagyságokkal, mint a Sigur Ros, az Explosions in the Sky, a Godspeed You! vagy a Black Emperor, így már ez az első opus lehetővé tette a Kwoon-nak, hogy komoly helyeken jusson koncertlehetőséghez, amit azután nagy örömmel és küldetéstudattal ki is használt közönsége nagy örömére. Így Franciaország után meghódította Svájcot, Hollandiát és Görögországot.

A történet az óta is megállás nélkül folytatódik, hisz az elképesztő energia, színek, az egyszerre elmélyült, a cselló bölcs zúgástól álmodozó, a gitárok harsány erejétől vadul bemozdító zene és a felette elképesztően szárnyaló ének valóban egyedülálló élményt nyújt. Ezt bizonyítja a Kwoon második albuma is, amely különösen kifinomult és érett.

A Kwoon hatalmas európai turnéja keretében érkezik Pestre, koncertjük az ősz egyik igazi nagy zenei csemegéjének ígérkezik.

Időpont: 2013. október 27. (vasárnap) – 20:00

Helyszín: A38 Koncertterem

Jegyár: 600.- Ft

A zenekar hivatalos oldala

Az esemény hivatalos oldala az a38.hu-n

Top