2013. 12. 19.

Kiscsillag

 

A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, negyvenkörüliek garázsrockzenekara, amely úgy alakult, hogy úgy alakult. Egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost, vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosnak, Ózdi Rezsőnek, valamint a PUF-os Leskovics Gábornak, ugor…nának már össze egy próbára.

A próbák olyan jól sikerültek, hogy egyik követte a másikat és hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar első koncertműsora. A koncertműsort koncertek, sőt klub- és fesztiválkoncertek sorozata követte, majd újabb számok jöttek, közben elkészült egy demó, végül pedig a teljes lemezanyag. A Kiscsillag háromnegyed órás debütalbuma Greatest Hits vol. 1. címmel jelent meg 2006-ban és a kritikák szerint az elmúlt évek legjobb Lovasi-anyaga.

A zenekarból 2008-ban kivált Brautigam Gábor, helyette Mihalik Ábel ült a dobok mögé. A zenekar 2009 tavaszán ebben a felállásban készítette el második lemezét, amely az Örökre szívembe zártalak címet kapta. A lemezmegjelenést a 2009-es év hátralévő részében országos lemezbemutató turné követte, kiegészülve több külföldi fellépéssel és három videoklip megjelenéssel.

2010. novemberében a Kiscsillag új anyaggal jelentkezett, a Sirály című kislemezdallal, amely egyben a 2011. november 4-én megjelent Néniket a bácsiknak! címet viselő album beharangozója volt. Az új albumot bemutatandó a zenekar természetesen világkörüli turnéra is indult Magyarországon, ami a lemez megjelenésének napján kezdődött, az első etap december végéig tart és 2012 tavaszán folytatódik.

Felállás:
Lovasi András: ének, gitár
Leskovics Gábor: gitár, ének, billentyű
Ózdi Rezső: basszusgitár
Mihalik Ábel: dob

Lemezek:
2006. Greatest Hits vol. 1.
2009. Örökre szívembe zártalak
2011. Néniket a bácsiknak!

Időpont: 2013. december 19. (csütörtök) – 20:30

Helyszín: A38 Koncertterem

Jegyár: elővételben december 18-ig   2.500.- Ft, helyszínen 3.000.- Ft

Hivatalos honlap 

Facebook

Az esemény oldala az a38.hu-n

Top