2013. 12. 30.

Kéknyúl zenekar előszilveszter

 

 

Eszméletlen elő-szilveszter hatalmas tánccal, vidámsággal, jazzal, blues-zal, funk-kal, soul-lal.

A Kéknyúl zenekart a hazai és nemzetközi fronton egyaránt elismert billentyűs, Premecz Mátyás alapította 2008-ban, hogy izgalmasan kiaknázza a közel félszázados Hammond orgonájában rejlő könnyűzenei lehetőségeket. Az együttesnek decemberre várható az új albuma, ennek anyaga hangzik el most ezen a koncerten.

A Kéknyúl eredetileg instrumentális felállásban a tradicionális dzsesszklubok hangulatához igazodó lendületes, improvizatív blues-funk zenét játszott, melynek a Hammond orgona adott egyedi ízt. A hagyományosabb zenei kereteket kinőve az együttes később új taggal, Andrew Hefler énekessel gyarapodott, és kibővítette fúvóskarát a pozan, alt- és tenorszaxofon mellett már trombitával is.

A Qualitons-ból, a Barabás Lőrinc Eklektric-ből vagy épp Sena zenekarából is ismert Premecz Mátyás a funk, a jazz és a blues unikális egyvelegeként meghatározható kezdeti Kéknyúl-stílust izgalmas, pörgő, dinamikus kortárs pophangzássá formálta, melyben a vezényszó mára az Aloe Black, Cee Lo Green, vagy épp John Newman nevével is fémjelzett neosoul lett.

Jegyárak

Elővételben december 29.-ig: 1500 Ft

Helyszínen: 1900 Ft

KÉKNYÚL sajtó

Az esemény hivatalos oldala az a38.hu-n

Az a A38 Hajó hivatalos oldala

Top