2014. 04. 19.

Karenn (Works The Long Nights) (UK)

 

Hogy mi a Karenn? A techno színtér jelenleg legfontosabb, legforróbb live-actje – két antihős anti-zenéje, mutáns techno, egy új generáció első, leghangosabb kiáltása. Nem tagadjuk: büszke várakozással tekintünk az április elé, ugyanis a duó fellépése a Technokunst vendégeként hosszú és kitartó munka eredménye, s talán az év egyik legfontosabb budapesti bulija lesz belőle.

Amikor tavaly januárban Jamie Roberts, azaz Blawan, ez a halk szavú ember három órás, szakadatlan, kíméletlen szettje döbbenettől tágra nyitott szemekkel rángatott be minket a tánctérre, még nem sejtettük, hogy néhány hónapra rá mivel rukkol majd elő Angliába visszatérve társával, a saját jogon szintén sztár Arthur Cayzerrel, azaz Pariah-val együtt. Ugyanúgy, ahogy a szakma sem sejtette, hogy a két, külön-külön egyformán a brit UK-funky és garage-hullámból érkező fiatalember laptopok és Ableton helyett kopott szintetizátorokból, régi analóg dobgépekből, kiürülő észak-angol bányavárosok fájdalmából és a London nyüzsgéséből való elvágyódásból egy olyan színpadi produkciót épít, ami évekre felforgatja majd több más műfajjal együtt többek között a technót is.

A Karenn zenéjét ugyanis nehéz behatárolni. A technóhoz a négynegyed mellett ugyanaz a kitörési vágy köti, mint amivel annak idején Detroit pionírjai elindultak, de legalább ennyire megtalálhatóak benne az ős-acid pszichedelikus hullámai, a bass music energiája, az indusztriál sivársága és a metál kíméletlen, felszabadító ösztönössége.

Táncolni, tombolni több, mint megfelelő alkalom lesz; a kütyümániások külön örülhetnek majd egy igazi, laptopok nélküli, mesteri live-actnek; aki pedig egy kicsit mélyebb tartalomra vágyik, az egy picit odafigyelve egészen biztosan meg fogja hallani ebben a zenében egy új nemzedék költészetét.

Isu, Dork és a Kiégő Izzók is így készülnek, két főhősünkkel együtt igyekeznek majd ismét hangos-képes összefoglalót adni nektek a techno jelenéből, múltjából és jövőjéből. Ne hagyjátok ki!

Helyszín: A38

Időpont: április 19. (szombat) 23:00

Jegyek: elővételben 2800 Ft, helyszínen: 3300 Ft

FB esemény

Top