2014. 04. 17.

Joe premier

Joe Ransom (Nicolas Cage) egy kisvárosban él nem messze a Missisipi-től. Joe múltja nem túl fényes, hiszen börtönben is ült, de igyekszik talpra állni, így kemény munkával telnek mindennapjai. Egy favágó brigád vezetőjeként meg kell küzdenie a nehéz munkakörülményekkel és el kell végeznie a rá bízott feladatokat.
Egy napon új család költözik a városba, már amennyire az „családnak” nevezhető. Az apa alkoholista, agresszív és minden aljasságra képes. Az anya beletörődötten viseli sorsát. A leánygyermek magába fordult, évek óta nem beszél senkivel. A család tizenöt éves fiúgyermeke, Gary (Tye Sheridan) az egyetlen, aki dolgozni akar, és tenni valamit egy reménytelibb jövőért.

Gary munkásnak jelentkezik Joe brigádjába, és innentől kezdve mindkettőjük élete megváltozik. Joe-nak imponál a fiatal fiú munkabírása, rátermettsége, és becsületessége. A középkorú, sokszor magányos férfi egyre inkább felelősséget kezd érezni a fiú sorsa iránt és kialakul köztük egy olyan mély emberi kapcsolat, amelyre talán egyikük sem számított. Joe úgy érzi, hogy nem hagyhatja magára a fiút, és meg kell védenie őt a részeges és erőszakos apjától is…

Főszereplők:

Nicolas Cage, Tye Sheridan, Ronnie Gene Blevins, Adriene Mishler, Heather Kafka

Helyszín: Cinema City

Top