2014. 09. 16.

INVSN (SE)

Azt is mondhatnánk, hogy az INVSN Dennis Lyxzén „érzelmesebb” oldala. A kilencvenes években súlyos, dühös harcore punkjáról elhíresült Refused egykori frontembere a zenekar feloszlása után két projektbe is belevágott: az (International) Noise Conspiracy mellett először szólóprodukcióként, majd együttesként működtette a Lost Patrol Bandet. A klasszikusabb, helyenként himnikus refrénekkel, nagyszabású riffekkel operáló, power popba hajló zene sokakat meglepett, akik a Refused zabolátlanabb zúzdájához szoktak.

Eleinte Lyxzén sem akart túl sokat a projekttől, csak 2005 környékén kezdett nemzetközi karrierben gondolkodni – ekkor azonnal névváltoztatásra kényszerült, mert névhasználati vitába keveredett az amerikai Lost Patrollal. Lyxzén Invasionen név alatt svéd nyelvű számokat kezdett írni, és az (International) Noise Conspiracy-ból ismert Sara Almgrennel, illetve jó pár neves svéd zenésszel komplett zenekarrá bővítette a projektet.

Aztán tavaly újabb váltás következett: az Invasionent INVSN-re rövidítette, és ismét angol dalokkal próbálkozott. A sikerben bizonyosan szerepe volt a Refused feltámadásának is. De nem csak annak: a nagyszerű kompozíciók, a szintikkel és nagyszabású vokálokkal, dallamos refrénekkel dúsított rockos-folkos power pop dalok sokoldalú, változatos személyiségként mutatják be Lyxzént. Az INVSN szeptemberi klubturnéja 16-án éri el Budapestet, ahol az A38 Hajó remek hangrendszere ideális közeg az INVSN gazdagon strukturált zenéjének.

A zenekar tagjai
Dennis Lyxzén: ének
Sara Almgren: basszusgitár, vokál
Anders Steinberg: gitár, billentyűsök
Kajsa Bergstein: gitár, ének
Christina Karlsson: billentyűsök, vokál
Andre Sandström: dob

Lemezek
Songs in the Key of Resistance, 1999
Songs About Running Away, 2003
The Lost Patrol Band, 2005
Automatic, 2006
Hela Världen Brinner, 2010
Saker Som Jag Sagt Till Natten, 2011
INVSN, 2013

Helyszín: A38 Koncertterem

Időpont: szeptember 16. kedd 20:30

Jegyár: elővételben 3200 Ft

Hivatalos honlap

Facebook

Top